Zenta: A hídról a Tiszába esett lány szülei már csak abban reménykednek, hogy megtalálják lányuk holttestét

A mentőcsapatok már harmadik napja keresik a 15 éves Vitéz Barbarát, aki péntek este tűnt el, amikor a Zenta és Csóka közötti hídról a Tiszába esett.

A zentai Tisza Mentőcsapat és a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az eltűnt lányt a Tisza partján.

Barbara a zentai Nagymélykúti János utca 55-ös száma alatt élt szüleivel, Endrével és Melindával, valamint a 22 éves bátyjával, Attilával. A hozzátartozók és barátok már csak abban reménykednek, hogy megtalálják a lány testét.

„Reményvesztettek vagyunk. Azt várjuk, hogy jelentsék, megtalálták a testét. Ez volt a harmadik alkalom, hogy szórakozni ment. Nem dohányzott, és nem is fogyasztott alkoholt, mert irtózott az alkoholistáktól”, mondta Endre, a lány édesapja, majd hozzátette: lánya nem volt problémás, és nagyon gyanús a számára az a tény is, hogy Barbara egyáltalán a hídon volt.

Melinda, az édesanya a könnyeivel küszködve azt mondta, hogy Barbara este 8 órakor ért haza a Közgazdasági-Kereskedelmi Középiskolából, amelynek első osztályos tanulója volt.

„Megvacsorázott, majd azt mondta, hogy este 9 órakor találkozik a barátaival az autóbuszállomásnál, és hogy egy szülinapra mennek a város központjába. Minden alkalommal telefonált, amikor elindult haza az iskolából, vagy a nagyszüleitől. A legutóbb, amikor szórakozni ment, mondtuk neki, hogy éjfélig érjen haza, de ő már fél órával előbb itthon volt”, mondta az édesanya, majd hozzátette, hogy lánya figyelmes és jólnevelt gyermek volt.

„Ezen a végzetes pénteki napon a barátaival ment szórakozni, és azzal a barátnőjével, akinek rokona, Balázs tetszett a lányomnak. Balázs este 10 órakor azt mondta az anyjának, hogy a Barbara otthagyta őket és elment. Negyed tizenegykor pedig már jöttek a rendőrök és kérdezték, hogy hol a lányunk. Azt mondtam, hogy a barátaival van, ekkor viszont azt mondták, hogy valami történt, és egy képet kértek a lányunkról. A férjem velünk ment a rendőrségre, én pedig közben a mobiltelefonján próbáltam meg elérni a lányunkat, de nem volt elérhető”, meséli a megtört édesanya.

Balázs közben saját édesanyjának jelentette, hogy bent van a rendőrségen, mert látták, hogy valaki a Tiszába esett.

„Szombaton a rendőrségen azt mondták, hogy Barbara talán meg akart előzni valakit, megcsúszott és átesett a korláton, de a nyomozás érdekében nem mondhatnak semmi mást”, mondta a lány édesapja.

A szülők gyanúja szerint a lányukat valaki le is lökhette a hídról. Barbara nagymamája Molnár Csikós Ilona sírva mesélte, hogy unokája még a padlásra sem mert felmenni.

„Azt kérte az apjától, hogy menjen fel a padlásra egy könyvért, mert ő félt felmászni a létrán, biztos nem mászott volna át a híd korlátján”, mondta a nagymama.

Öt napon belül megtalálhatják a holttestet

Baranyi Nándor, a Tisza Mentőcsapat vezetője szerint kevés a valószínűsége annak, hogy 5-8 napon belül előkerül a holttest, írja a Blic.

„Az egész partszakaszt és a folyó alját is átkutattuk a híd lába körül, de nem találtunk semmit. Nem tudunk merülni ilyen körülmények között. A híd lábánál 4 fokos a folyó vize, az a hely pedig, ahol a Tiszába esett 6 méter mély, a híd pedig 10 méter magas”, mondta Baranyi.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »