Zenére foglalják el rohamosztagosok a Sport Arénát

Zenére foglalják el rohamosztagosok a Sport Arénát

Rendkívül népszerűek a Budafoki Dohnányi Zenekar filmzene-koncertjei, pedig Magyarország egyik legfiatalabb hivatásos zenekaráról van szó, mind az együttes, mind pedig a zenekari tagok korát tekintve.

John Williams ugyan nem lesz Budapesten, de a művei annál inkább Fotó: Kevin Winter / Getty Images

John Williams pedig minden idők egyik legnagyobb filmes zeneszerzője, több mint száz film zenéjét írta meg, munkásságát öt Oscar-, húsz Grammy-, négy Golden Globe- és négy Emmy-díjjal ismerték el.

Különlegessége abban rejlik, hogy a klasszikus komolyzene motívumait, Wagner, Mozart, Bach, Beethoven, Haydn zenei világát ötvözi saját, mindig felismerhető dallamvilágával. Az amerikai zeneszerző negyven éve dolgozik együtt Steven Spielberg rendezővel, muzsikája olyan filmeket tett felejthetetlenné, mint az E.T. – A földönkívüli, az Indiana Jones-trilógia, a Jurassic Park.

A Budafoki Dohnányi Zenekar számos filmes tematikájú koncert után most kizárólag a nyolcvannégy éves legenda életművére koncentrál. Szombaton a budapesti Papp László Sportarénában hallhatók lesznek a Star Wars zenei betétjei, a Kapj el, ha tudsz, a Hook, a Visszatérés Sohaországba, a Reszkessetek, betörők és az Egy gésa emlékiratai című filmek egy-egy hangversenydarabja is.

A műsort nem csak filmbejátszásokkal teszik még izgalmasabbá, táncosok és légtornászok keltik életre az egyes jeleneteket. Ráadásul az Arénát beveszik az 501-es Légió Magyarországi Helyőrségének tagjai is, a birodalmi rohamosztagosok pedig Darth Vader vezetésével cikáznak majd a sorok között.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 15.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »