Zavargások voltak egy görög és egy bulgáriai menekülttáborban is

Zavargások voltak egy görög és egy bulgáriai menekülttáborban is

Tűz volt csütörtökön egy leszboszi menekülttáborban, egy 66 éves asszony és egy hatéves gyerek meghalt, ketten megsérültek. Az eset után migránsok felgyújtottak több sátrat és összecsaptak a rendfenntartókkal – közölte a görög rendőrség. Közben egy bulgáriai táborban állítólag több százan vettek részt egy csütörtök esti verekedésben.

Egy 66 éves nő és egy hatéves gyermek halt meg a leszboszi menekülttáborban. Az asszony főzött a sátrukban, és az ehhez használt gázpalack felrobbant, majd lángra kapott a sátor a Moria nevű táborban. A két sérült a nő anyja, és egy másik, négyéves gyermek. Állapotuk súlyos.

Az eset után menekültek felgyújtottak több sátrat, és összetűzésbe keveredtek rendőrökkel. Hat migráns könnyebben megsérült. Egy kormánytisztviselő szerint az összetűzés rövid ideig tartott, és a tüzeket hamar eloltották.

Leszbosz szigetén több mint hatezer migráns és menekült vesztegel menekülttáborokban, kétszer annyi, mint ahányat a táborok be tudnak fogadni.

Közben csütörtök este is zavargások voltak a legnagyobb bulgáriai menekülttáborban, ahol előző nap a helyi hatóságok fertőző betegségek miatt kijárási tilalmat rendeltek el. A rendőrség és a táborlakók összecsapásaiban 24 rendőr és két migráns megsebesült, majd a rendőrök több mint 300 migránst őrizetbe vettek.

Egy rendőrségi szóvivő szerint körülbelül kétezer ember vett részt az esti verekedésben a török határhoz közeli Harmanli mellett működő táborban. Gumikat és bútorokat gyújtottak fel, kővel dobálták a rendőröket. A rendfenntartók vízágyúkkal és gumilövedékekkel oszlatták szét a tömeget. Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök az este azt tervezte, hogy a helyszínre látogat. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »