Zátonyok a Korall-tengeren – Magazin-ajánló

Zátonyok a Korall-tengeren – Magazin-ajánló

Fideszes közhangulat a referendum után. David Szalay-interjú. Így hódítja meg a kormány a budai Várat. Hogyan vesznek rá a vásárlásra az áruházak? Gundel Takács Gábor a reformációról. Szombaton Magazin!

„Egy elnökségi tag szintén arról beszélt a Magyar Nemzet Magazinnak: a párt vezetése a népszavazás előtt néhány nappal már tisztában volt vele, hogy nem lesz meg a legalább ötvenszázalékos szavazati arány. (A korábbi híreket cáfolva forrásunk azt mondta, minden felmérést Orbán Viktor jelenlétében tárgyalt meg az elnökség.) Nyilván ez volt az oka a látványos kommunikációs fordulatnak, amelyet a miniszerelnök is végrehajtott a ‘százszázalékos kívánatos részvételtől’ a ‘satnya többségen’ át a ‘ha eggyel több lesz a nem, mint az igen, az nekünk már jó’ legutolsó nyilatkozataiig.” (Kósa András: Zátonyok a Korall-tengeren)

Ez csak egy idézet a sok izgalmas cikkünkből. Magyar Nemzet Magazin – keresse minden hétvégén az újságárusoknál!

 

A felső vezetés győzelmi jelentései ellenére rosszkedv és bizonytalanság kísérte a Fidesz derékhadában az érvénytelen népszavazást. Rogán Antal kezd problémaként megjelenni, miközben az ellenzék a felszín alatt a kommunikáltnál sokkal visszafogottabb saját esélyeit illetően.

Anyai ágon kanadai, apai ágon magyar, Londonban nőtt fel. David Szalay legújabb, All That Man Is című regényével bekerült az angolszász nyelvterület egyik legfontosabb irodalmi elismerése, a nemzetközi Man Booker-díj legjobb hat jelöltje közé.

Megújul a budai várnegyed. Újjáépítik a lovardát, a Szent István termet, a Stöckl-lépcsőt, a Táncsics-börtönt és a főőrségi épületet. Felköltözik a Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az eddig tudományos-kulturális központként, turistacélpontként funkcionáló Várból új kormányzati központ jön létre. De jó lesz-e ez az egyszerű halandóknak?

A csipszadót bevezették, az energiaital-gyártást mégis támogatja a magyar állam. Hétmilliárd forintot kapott egy szikszói központú vállalkozás, a helyiek szerint azonban nincs itt a finnyáskodás ideje, a Hell beruházása nélkül a település ugyanis süllyedő hajó lenne.

Egy híján 270 olyan település akadt, ahol a vasárnapi népszavazáson száz százalék volt a „nem” szavazatok aránya. Közéjük tartozik Tiszabő is. A migrációs referendumon a szavazásra jogosultak 75 százaléka voksolt, és a 939 szavazó mindegyike nemmel szavazott. Mi mást is tehetett volna?

Soha nem látott ütemben bővül a háborús turizmus piaca. A gazdag nyugatiak már minden szép helyen voltak a világban, az Eiffel-torony vagy a delfinek már nem hozzák lázba őket. Hajlandók viszont vagyonokat fizetni, hogy bukott államokat, földönfutó szerencsétleneket, szétlőtt városokat lássanak. Természetesen vannak, akik készségesen kiszolgálják igényeiket.

Heteken át visszhangzott nyár közepén a sajtóban, hogy a kancelláriaminiszter menesztette a „barackmagosként” elhíresült államtitkárát. Az indokolás szerint a miniszter nem volt elégedett az államtitkár munkájával, különösen nem az örökségvédelem terén elért „eredményeivel”. Nézzük, mi is a valós helyzet a régészeti örökségvédelemben!

Félezer éve fogalmazta meg híres egyházkritikus pontjait Luther Márton, ami később egyházszakadáshoz vezetett. A Reformáció, 500 néven indult kampány élére hivatalos egyházi képviselők helyett médiaszemélyiségeket kértek fel, a közmédia műsorvezetőjével így nagyköveti minőségében beszélgettünk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »