Zaharova: Ne olvassanak amerikai újságokat – az újságok másra is felhasználhatóak

Zaharova: Ne olvassanak amerikai újságokat – az újságok másra is felhasználhatóak

ECHO TV sajtószemle

Miután a Washington Post nevű lap azzal vádolta Donald Trumpot, hogy a Fehér Házban titkos információkat adott át Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek, az amerikai elnök tegnap két twitter-üzenetben utasította vissza a vádakat. Közölte, elnökként megoszthat információkat Oroszországgal. A repülésbiztonságért és azért tette, hogy Oroszországgal együtt harcolhassanak az Iszlám Állam és a terrorizmus ellen, jelenti a Russia Today globális tévéhálózat német nyelvű portálja, amely több jelentésben is foglalkozik azzal, milyen módon ütött vissza Trump elnök a vele és Oroszországgal kapcsolatban  hisztérikus  hazudozási üzemmódba kapcsolt amerikai sajtónak. Ismerteti még Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő facebook bejegyzését is, amelyben azt ajánlotta az amerikaiaknak, ne olvassák a nemcsak károssá, de veszélyessé vált újságjaikat, ugyanis újságokat más célokra is lehet használni.

E tévé „Észak-Korea Európában: Ukrajnában betiltották az orosz közösségi médiát” címmel arról is jelent, hogy Petro Porosenkó ukrán elnök betiltotta az Ukrajnában a facebooknál is népszerűbb,  15 millió ukrán által használt orosz VKontakte és más közösségi médiát, több száz más orosz szervezettel együtt. Egy ukrán ellenzéki politikus röhejesnek nevezte, hogy az ukrán kormány papol európai értékekről és szólásszabadságról.

A Russia Today angol nyelvű portálja pedig idézi az amerikai titkos dokumentumokat kiszivárogtató WikiLeaks portáljának alapítóját, Julian Assange-t, aki a CIA azon vádjára, hogy ő a terroristák barátja, kijelentette, „A CIA a világ legveszélyesebben alkalmatlan kémszervezete. Terroristákat fegyverez fel, demokráciákat pusztít el és  világszerte diktatúrákat tart fenn”.

Hírdetés

Az amerikai Wall Street Journal pedig arról számol be, hogy az amerikai autógyárak a csökkenő hazai autóeladások nyomán nehéz helyzetbe kerültek: a saját részvényeseik érdekét nézzék-e, vagy a Fehér Háznak kedveskedjenek, ugyanis korábban Trump elnöknek örömet szerezve munkásokat vettek fel. Most viszont bizalmukat kezdik veszteni a jövőben és jóval több alkalmazott elbocsájtására készülnek, mint amennyit felvettek.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »