Zacher Gábor volt a Jobbik IT vendége

Hír típusa: IT hírekBorítókép: 

Dr. Zacher Gábornál landolt a Jobbik IT. Persze nem kezelésre szorultak a fiatalok, pusztán egy előadásban volt részük a hazai droghasználatról, ennek hátteréről. Drogkereskedelem, drogpolitika tabuk nélkül.

A Jobbik Budapesti Ifjúsági Tagozata május 19-én rendezte meg az év egyik legérdekesebbnek ígérkező előadását, amelyen Dr. Zacher Gábor toxikológus beszélt a hazai drogfogyasztásról, kábítószerekről. 2016-ra az Önképzés Évét hirdette meg az IT, kiemelt hangsúlyt fektetve a tagok tudásának bővítésére, így aztán teljesen meg is telt az újbudai Jobbik-iroda előadóterme.

 – Szerintem az volt a legérdekesebb az egészben, hogy nem számokat mondott, nem arról beszélt, hogy melyik drog mennyire káros és hányan halnak bele, hányan a függői, hanem minden információt színes történetekbe ágyazott be – számolt be a Jobbik IT egyik tagja. Ami kiemelkedő hangsúlyt kapott az előadáson, az a téma háttérre való reflektálás volt. Az előadó többek között a fogyasztó-kínáló közötti érdekes kapcsolatra is rámutatott, valamint felmerült annak a dilemmája is, hogy egyáltalán fel lehet-e számolni a termesztést, és annak a kereskedők mellett tulajdonképpen kik is lesznek a vesztesei. A főorvos felhívta rá a figyelmet, hogy a drogpiac világszerte családok sokaságának a mindennapi kenyerét biztosítja, így könnyen Afganisztán sorsára jutnának, és éhhalál várná a termesztőket. Meg lehetett tudni az előadásból azt is, hogy a szintetikus drogok legnagyobb része Kínából érkezik, ami részben annak a rovására írható, hogy a kínai állam bizonyos szinten szemet huny az előállítás fölött.

Ami azonban a fiatalok számára a legfontosabb üzenet volt az előadásból, az a drogfogyasztás hátterét illeti. Zacher Gábor felhívta rá a figyelmet, hogy a középkorúak nemzedéke tipikusan egy másik fajta szenvedélytől, az alkoholizmustól és ennek sokrétű következményeitől szenvednek, ami miatt sok esetben nem fordítanak kellő figyelmet a gyermekeikre sem. Rámutatott, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében a leggyakoribb a drogfogyasztás, ugyanis a fiatal diplomások, akik egy multinacionális cégnél helyezkednek el, hétfőtől péntekig, reggeltől estig óriási stressznek vannak kitéve, és két napjuk van arra, hogy kiürítsék a fejüket. A toxikológus elmondta, hogy a gyors örömszerzés korát éljük, amelynek sajnos tökéletes eszköze a drogfogyasztás. Ezzel csak úgy lehetséges felvenni a harcot, ha az értékrendek megváltoznak. A Jobbik Ifjúság Tagozat egyik legeltökéltebb célja az értékteremtés. Olyan értékek megteremtése és átadása, ahol nem könnyen érkező és gyorsan elillanó jelenségek adnak örömöt, hanem mélyről jövő és időtálló érzések.

Sarnyai Vivien

Bevezető: Nem kezelésre szorultak a fiatalok, pusztán egy előadásban volt részük


Forrás:jobbikit.hu
Tovább a cikkre »