Z. Kárpát a Farkasokról: inkább pozitívan kellene értékelni azt, hogy a magyar fiatalokban megvan a hazájuk iránti elkötelezettség

A Jobbik alelnöke szerint nincs bejegyzett Farkasok nevű egyesület, nincsen költségvetési támogatása, így nem lehet szervezetként beszélni a sajtó által különleges párthadseregként emlegetett Farkasok nevű társaságról.

Z. Kárpát Dániel, az M1 aktuális csatorna vasárnap esti adásában elmondta, hogy a hét közepéig nem is tudott a Farkasok létezéséről.

Véleménye szerint mindössze egy baráti társaság folytatott szabadidős tevékenységet. Arra a felvetésre, hogy az interneten harcosok képzésére történő toborzás valóban szabadidős tevékenység-e, az alelnök azt válaszolta: Magyarországon több száz önképző kör működik, amelyek tevékenységére ő nem láthat rá. Azt pedig nem számoltatja el, hogy a Jobbik hivatali alkalmazottja szabadidős programjai során mit csinál – tette hozzá.

Az ellenzéki párttól nem várható el, hogy a tőle független, szuverén szervezetek életét átvilágítsa – mondta, hozzátéve: szerinte a Jobbikot próbálják félkatonai csoportosulásokkal összekötni, amelynek a célja a kormányzóképesség kétségbe vonása.

Z. Kárpát Dániel úgy vélte: inkább pozitívan kellene értékelni azt, hogy a magyar fiatalokban megvan a hazájuk iránti elkötelezettség, a honvédelemhez való hozzájárulás vágya. A kérdés pedig az, hogy ezt "miért nem tesszük lehetővé számukra egy önkéntes sorkatonai szolgálat keretein belül".

Az ellenzéki párt alelnöke a Magyar Gárdát érő kritikákhoz annyit fűzött: a szervezet sok esetben olyan karitatív szociális akciókban is részt vett, amely a polgári lakosság javára szolgált.

(MTI)

Magvasi Adrián, a Jobbik választókerületi elnöke, a HVIM elnökségi tagja elismerte, hogy a Farkasokhoz tartozott

A Farkasok vezetője a Jobbik-frakció alkalmazottja – "riposztol" a Híradó

Dzsihadista kézikönyv, szélsőjobbos katonai kiképzés – lebukott a Jobbik titkos rohamosztaga


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »