Wirkommensunkultur

Wirkommensunkultur

Németország több európai tagállamhoz hasonlóan elvesztette belső szuverenitását, nem képes az államrendet fenntartani.

Ha a mostani migránsválságról színpadi mű születne, vélhetőleg nem Moliére Tartuffe-je szolgálna mintául. Bár a látszólag mélyen vallásos, idegen családba befurakodó cselszövő kalandor példája sokakat az Angela Merkel által meghívott, kezdetben ártalmatlannak tűnő később súlyos válságot okozó bevándorló archetípusára emlékeztethet, a műfaj bizonyosan nem vígjáték, a tényeken alapuló végkimenetel nem ilyen enyhe csattanót produkálna.

Az elmúlt közel egy év tapasztalat, hogyan lesz a Willkommenskultur-ból, azaz az illegális bevándorlók tömegeinek szóló meghívás ideológiájának következményeként Wirkommensunkultur, azaz egy olyan megállíthatatlannak tűnő felduzzadt népmozgás, amely már rég elvesztette látszatártatlanságát és több vezető magyarországi politikus szóhasználatával élve kizárólag egy cél vezérli, Európa lerohanása és megszállása. A gyertek bátran kultúrája helyett a bátran jövünk – ha hívtok, ha nem – kulturálatlansága.

A modernkori népvándorlás következményeit most már egész Németország is érzi. Július második felében rövid időn belül négy, bevándorlók által elkövetett terrorcselekmény, nem beszélve a csupán 2016-ban – többségében nőkkel és kisgyermekekkel szembeni – támadásról és atrocitásról.

A Német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (Bundeskriminalamt) szakértői szerint 2000 felett a bevándorló elkövetők létszáma, akik csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták áldozataikat. A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények, összesen mintegy 1200 eset különböző nagyvárosokban: ebből csak Kölnben 650, Hamburgban pedig 400.

A „tiszta” szexuális zaklatások száma 642, a lopással együtt elkövetett zaklatásoké 239. Ez utóbbi bűncselekmény miatt eddig mindössze 4 vádlottat ítéltek el: a Kölnhöz hasonlóan észak-rajna-vesztfáliai Düsseldorfban, valamint Nürtingenben (utóbbi Baden-Württemberg tartományban, Stuttgarttól nem messze található) egy-egy embert letöltendő szabadságvesztésre ítéltek, Kölnben felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki két férfira. Megrendítően alacsony ez a szám.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy Németország több európai tagállamhoz hasonlóan elvesztette belső szuverenitását, nem képes az államrendet fenntartani.

Ezzel párhuzamosan ki kell mondanunk, hogy az EU védtelen és védekezésre képtelen. Nem képes megoltalmazni sem az unió polgárait sem az értékeit, miközben Juncker, Schulz és Merkel még mindig azon fáradozik, hogy további biztonsági kockázatot importáljon az EU területére.

Döbbenetes ugyanakkor, hogy a gyász óráiban is mennyire különböző reakciók születnek. Míg Joachim Hermann a Bajor Szabadállam belügyminisztere szerint a terror megfékezéséhez (francia és belga mintára) azonnal be kell vetni Németországban a hadsereget, a német nagytőke és a pénztőke nyilatkozatában határozottan kiáll a menekültek és a bevándorlók további betelepítése mellett.

Ez utóbbi – elemzők szerint talán túlzóan – migránsbarát szemlélet nemcsak a gazdaságot, de az államigazgatást is jellemzi. A kölni szilveszteri események kapcsán a mai napig nem lehet tudni, hogy mi történt. Egy nemrégiben felállított vizsgálóbizottság az új információk nyomán első lépésként újra áttekinti a rendőrség szilveszteri tevékenységét, hogy megtalálják azt a rendőrt, aki az egyik földre tepert áldozat segítségére sietett, és meg akarják hallgatni az egyik civil szervezetnek az áldozattal kapcsolatban álló munkatársát is. Lobby für Mädchen nevű, lányokat és fiatal nőket segítő egyesület koordinátora, Frauke Mahr elmondta, hogy két erőszakos közösülésről is tudnak; a kölni főpályaudvaron erőszakot elszenvedett áldozatok januárban jelentkeztek náluk telefonon, s úgy tudni, végül a szégyenérzet miatt egyikük sem tett feljelentést. Az eset alapos kivizsgálást igényel, és felveti a kölni rendvédelem felelősségét: a rendőr miért nem jelentett, ha pedig ezt megtette, esetleg utólag megpróbáltak eltussolni egy erőszakos közösülést? Hannelore Kraft, Észak-Rajna-Vesztfália női miniszterelnöke is sietett nemrég leszögezni: „nem volt és nem is lesz semmi szőnyeg alá seperve vagy eltussolva”, a legfrissebb fejlemények azonban nem ezt látszanak alátámasztania a Der Spiegel szerint.

Ugyanezen folyóirat egyik publicisztikája, amelyben a szerző azt fejtegeti, hogy mivel sok verbális atrocitás éri hazájában az idegeneket, ő bizony nem szurkol az Európa bajnokságon a németeknek. Az írás címe: Németország zászlót bont. Azóta pedig a migránsokkal szemben újra kitűzte zászlaját, csak ez már nem fekete-piros-arany, hanem fehér.

Ifj. Lomnici Zoltán

alkotmányjogász


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »