William Engdahl: Merkel-terv = Soros-terv (New Eastern Outlook); német csapatok készülnek Kelet-Európába (DWN)

William Engdahl: Merkel-terv = Soros-terv (New Eastern Outlook); német csapatok készülnek Kelet-Európába (DWN)

Hatszázezren tüntettek tegnap Franciaországban: autók égtek és egyéb összecsapások (több tévé, lap); A balliberális Spiegel főszerkesztője túlkompenzálva lenácizta az osztrákokat – és minden más, ami kínos egyeseknek

Engdahl

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

„Merkel enged Obama nyomásának: a német hadsereg kelet-európai bevetés előtt” címen a német gazdasági-politikai portál arról ír, hogy néhány nappal Obama elnök hannoveri fellépése után máris szüretelheti az első gyümölcseit a német kancellárral való találkozásának: a Bundeswehr vizsgálja katonai bevetését Kelet-Európában, hogy Oroszországot elriassza. Német csapatokat vethetnek be Litvániában, hogy részt vegyenek Kelet-Európában „az Oroszország elleni  NATO-elrettentésben”.

*             *             *

„Súlyos zavargások a francia kormány elleni tüntetéseknél” címen a portál arról számol be, hogy „Csütörtökön több százezer francia tiltakozott a Hollande kormány ellen”. A belügyminisztérium adatai szerint több mint száz tüntetőt vettek őrizetbe és 24 rendőr sérült meg. Marseille-ben a rendőrség könnygázt és gumibotot vetett be a túlnyomó részt fiatal tüntetők ellen. A szakszervezetek azzal vádolják a rendőrséget, hogy gumilövedékkel lőttek a tömegbe. A hatóságok 170 ezer, a tüntetők 600 ezer demonstrálóról beszélnek. Franciaországban a fiatalok közötti munkanélküliség 25 %-on áll.

*             *             *

A „Charlie Hebdo” elleni támadással vállalt szolidaritásból két török újságíró közzétette a párizsi szatirikus hetilap két Mohammed-gúnyrajzát. Most a bíróság börtönre ítélte őket. A vádlottak társai „Isten nagy!” kiáltásba törtek ki az ítélet hallatán.

 

AFTENPOSTEN

A vezető norvég lap arról ír,  hogy százezrek tiltakoznak már Franciaországban négy hete a munkatörvény reform ellen és hogy most voltak a legsúlyosabb összecsapások a rendfenntartó erőkkel. Párizsban a fiatalok üvegpalackokkal és utcakövekkel dobálták a rendőröket, akik könnygázt vetettek be. Sarkozy volt francia elnök a demonstrálókat „agyatlanoknak” nevezte.

 

RUSSIA TODAY

Tegnap hosszú időn át a globális orosz hírtévék adásait vezette helyszíni tudósításai a Franciaország-szerte kirobbant, a korábbiaknál erőszakosabbra fordult tüntetésekről. Az angol portálon az erről szóló tudósítás címe: „Könnygáz, összecsapások, felgyújtott autók: a munkatörvény reformja elleni tüntetések megázzák Franciaországot”. Párizson kívül Nantes, Lyon és Rennes városában is utcára vonultak az „Éjjel állva” néven hetek óta minden nap tartó tiltakozások, melyeket a szakszervezetek is támogatják. Az országban a múlt hónapban rekord magasságú lett a munkanélküliségi arány és a szakszervezetek szerint a reform következtében könnyebb lesz alkalmazottakat elbocsájtani. A jelentés azt is megemlíti, hogy a tüntetésről tudósító kínai CCTV tudósítójának elvették a kameráját.

 

L’EXPRESS

A párizsi lap ma reggeli kiadásának főhelyén a tüntetésekről készült videó látható ezzel a címmel: „Egy rendőr társai karjába hullt”. De az összefoglaló említést tesz arról is, hogy Rennes-ben egy diák rendőri „flashball”-t kapott a szemébe.

 

DER SPIEGEL

Hírdetés

„Még egy hét sem telt el azóta, hogy Ausztria Norbert Hofert, az FPÖ jelöltjét helyezték az elnökválasztás favoritjainak élére – azóta az alpesi köztársaság már más ország”, kezdi ma reggeli köremailjét a legnagyobb német hetilap főszerkesztője. Majd így folytatja: „A jobboldali populistáktól való félelmében a bécsi kormány a menekültjogot többé-kevésbé el akarja törölni; a Brenner-hágón páncélosok tartanak felfelé, és új választásokról beszélnek”. Ma Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter német kollégájával találkozik Potsdamban,  hogy a helyzetről beszéljenek. „A kérdés most az, hogy mit tesznek felelőssé a legutóbbi választások földcsuszamlásszerű eredményéért: az európai menekültsálságot vagy az osztrákok sajátos mentalitását, amelyet Thomas Bernhard drámaíró egyszer a puncsos fánkhoz hasonlított: ’kívülről vörös, belülről barna és mindig kapatos’”. /írja egy túlkompenzáló német balliberális médium első embere az osztrákokról általánosságban./

 

NEW EASTERN OUTLOOK

„Miként irányítják az EU menekültpolitikáját a NATO-hoz kapcsolódó agytrösztök” címen a portál ismerteti F. William Engdahl bőségesen adatolt, nyolc gépelt oldal terjedelmű cikkét. /Elengedhetetlen bevezető: a Princeton Egyetemen és a Stockholmi Egyetemen végzett William Engdahlnál minden bizonnyal nincs szerző, akit jobban gyűlöl és akitől jobban tart a fősodratú nyugati sajtó és a vezető politikusok. A stratégiai kockázati tanácsadó több, elsősorban kőolaj szerepéről és a geopolitikáról írt könyve bizonyult profetikusnak. Elsőként cáfolta, hogy elkövetkezik a „csúcsmennyiségű olaj” – „peak oil” -, ami után csak csökkenhet a kitermelés, mert fogy a földalatti készlet. Ő az, aki nem hímezve-hámozva „háttérhatalmakról” ír, hanem mindig pontosan megnevezi, kikről van szó. Ezt teszi most is./ A cikk azzal a megállapítással kezdődik, hogy  a Washington „arab tavasz” nevű színes forradalmai által destabilizált Szíriából, Líbiából, Tunéziából és más iszlám államból érkező háborús menekültáradat a II. világháború óta számos uniós országban a társadalmi rend legnagyobb megbomlását okozta és az az európai civilizáció magjának elpusztításával fenyeget. Amit azonban kevesen tudnak az az, hogy mindezt nem Merkel vagy a brüsszeli Európai Bizottság arctalan bürokratái főzték ki, hanem a NATO-hoz kapcsolódó agytrösztök. Merkel 2015. október 8-án, miközben fékezetlenül áramlottak az emberek a Közel-Keletről, a tévében kijelentette: „van tervem”.  Valóban van. Aminek végrehajtása előtt nem akadály az addig oly nagyra tartott sajtószabadság ügye sem (Böhmermann-ügy, behódolás Erdogan török elnöknek, stb.). És mi a terv? Egy 14 oldalas dokumentum, melyet ezen agytrösztök szemtelenül „Merkel-tervnek” neveztek el, és amit a kancellár négy nappal korábban, október 4-én kapott kézhez. Mégpedig egy újonnan létrehozott agytröszttől, melynek neve Európai Stabilitási Kezdeményezés (ESI). Ennek honlapján látható, hogy Berlinben, Brüsszelben és Isztambulban vannak irodái. A „Merkel-tervben” olvasható, hogy Németországnak a 2015-ben befogadott egy millió menekülten kívül még fél millió, Törökországban regisztrált szíriait kell befogadnia az elkövetkező egy évben”. Engdahl ezután ismerteti, hogy az ESI elnöke Gerald Knaus osztrák szociológus, aki tagja az Európai Külügyi Tanácsnak (ECFR) és kutatója a Nyitott Társadalom Társaságának.  Az ECFR-t 2007-ben Londonban alapították és fő pénzelője George Soros, az „amerikai multimilliárdos, színes forradalom alapító pénzeszsák”. Az ECFR társelnöke Joschka Fischer. Tagjai közé tartozik Xavier Solana volt NATO főtitkár, stb. (lásd a cikket a megadott linken). És még egyetlen mondat az Engdahl-cikkből: „Már most egyértelmű, hogy a Merkel-terv ténylegesen a Soros-terv”.

 

KURIER

A francia nemzetgyűlés tagjai az Oroszország elleni uniós szankciók ellen szavaztak. A javaslatot beterjesztők egyike kijelentette, azok súlyos terheket jelentenek a francia mezőgazdaságnak, jelenti az osztrák bulvárlap. Az EU 2014 júliusában hozta meg a szankciókat és az év decemberében szigorította. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter is igen szkeptikusan áll a szankciók ügyével szemben. Kijelentette: „Béke végül is nem lehet Oroszország ellen, hanem csak vele.” Ugyanakkor a szankcióknak semmilyen hatásuk nincs: Moszkvában a szupermarketek tele vannak és a szankciók arra sarkalták az oroszokat, hogy a saját termékeik termelésébe fektessenek. Az európai exportőrök kimaradása által létrehozott űrt ázsiai termelők azonnal betöltötték termékeikkel.

 

PRESS TV

Az Iránnal kötött atommegállapodás utáni izgalmat és kedvet erősen letörte, hogy az üzleteket kötni akaró nyugati cégek nagyon félnek attól, hogy az Irán ellen még helyükön  maradt amerikai szankciók megsértése miatt az USA lesújt rájuk, jelenti a globális iráni tévé angol nyelvű portálja.

 

HAARETZ

Izrael hivatalosan elutasította azt a francia kezdeményezést, hogy a május 30-ra Párizsban tervezett külügyminiszteri csúcs előtt nemzetközi békekonferenciát tartsanak. Az izraeli miniszterelnök hivatala nyilatkozatban hangsúlyozta, az Izrael és a palesztinok közötti „konfliktust” csak közvetlen és kétoldalú tárgyalásokkal lehet megoldani.

*             *             *

Nagy a nyugtalanság a brit egyetemek zsidó diákjai között, mivel Malia Bouattia személyében az első fekete muszlim nőt választották az Országos Diák Szövetség elnökévé. Bouattia korábban már hangot adott anticionista nézeteinek, és támogatta a megszállók elleni erőszakos ellenállást és nem egyszer utalt a cionisták által pórázon vezetett médiára, jelenti az angol nyelvű izraeli lap.

 

TASS

2016-ban az istenhívő oroszok száma 67 %, szemben az 1991-es 49 %-kal, derül ki az Orosz Közvéleménykutató Központ (VCIOM) tegnap közzétett felméréséből, amelyet az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja idéz.

 

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Az Alternatíva Németországnak (AfD) pártról írva a vezető lap kommentárjában felteszi a kérdést, ha a párt nem csak azt követelné, hogy  a külföldi pénzcsapokat zárják el a németországi mecsetek és muzulmán iskolák előtt, hanem ugyanezt követelné a zsinagógák és zsidó iskolák esetében, nem azt mondanák, hogy felidézi a Hitler-korszakot?

 

AGENZIA NOVA

Az olasz hírügynökség arról számol be, hogy már egy hete nincs hír Ofir Gross, 40 éves izraeli állampolgárról, aki Magyarországon tűnt el. Az izraeli biztonsági erők értesítették az európai rendőrséget és a magyar hatóságokat az eltűnésről. Gross nemrégiben fejezte be orvosi tanulmányait Magyarországon. Tiszakécskéről Debrecen felé menve tűnt el.

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »