Wilkommenskultur? KAPUTT!

Németországban a szövetségi kormány és a bajor tartományi kormány megállapodása a határellenőrzés folytatásáról azt jelenti, hogy véget ér a befogadás kultúrája (Willkommenskultur) – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök a Süddeutsche Zeitung című lapnak.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Berlin és München hetekig tartó vita után kedden állapodott meg abban, hogy fenntartják a menekülthullám miatt tavaly szeptemberben ideiglenesen visszaállított ellenőrzést az Ausztriával közös határszakaszon, ha felhatalmazást kapnak erre az Európai Uniótól. A megállapodás révén a bajor kormány egyelőre letett arról, hogy megtámadja az alkotmánybíróságon a berlini vezetést a menekültpolitikája miatt.

Az egyezség azt jelenti, hogy “közjegyző előtt pecsétet tettek a Wilkommenskultur végére” – mondta Horst Seehofer a Süddeutsche Zeitungnak a lap szerdai számában megjelent összeállítás szerint.

Horst Seehofer egyértelmű győztesnek tartja pártját, a Keresztényszociális Uniót (CSU) a menekülthullám ügye körül a testvérpárttal, az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unióval (CDU) folytatott vitában. A megállapodás “a fordulat dokumentuma” – mondta Seehofer kormánya tagjainak kedden Münchenben. Bajorország keresztülvitte akaratát a szövetségi kormánynál – hangoztatta a pártelnök-miniszterelnök a Süddeutsche Zeitung szerint.

mti – Süddeutsche Zeitung


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »