Werber megneveli az LMP-t!

Werber megneveli az LMP-t!

Miután meghallgatta Botka és Gyurcsány ajánlatát, Ron Werber izraeli kampányguru összefutott Ungár Péterrel is. Az igen illusztris fiatalember benépszerűsítette magát az LMP elnökségébe is. Werber osztott-szorzott, és választott, a hivatalos szerződést állítólag a napokban szignálják a párttal, avagy Ungár valamelyik érdekeltségével.

De mit szól a széplelkű zöldpárt vezetése a kampány-vérebhez?

Ungár Péter (elnökségi tag, aranyifjú): Na, srácok, engedjétek, hogy bemutassam Ront! Az, hogy minket választott, mutatja, hogy bennünk látja a jövőt! Elég ebből az ötszázalékos nyavalygásból! Merjünk nagyok lenni!
Jancsó Andrea Katalin (elnökségi tag): De ez nem olyan, mintha mi sem lennénk mások, ugyanazt, ugyanazokkal csinálnánk, mint a Gyurcsányék?
Hadházy Ákos (társelnök): Miért, ha Gyurcsány kocsiba száll, te onnantól kerülöd az autókat?
Jancsó Andrea Katalin (elnökségi tag): Kikérem magamnak! Én biciklizek, Ákos! Sose szennyezném a környezetem!
Kanász-Nagy Máté (szóvivő): Egyikünk sem szennyez, Orbán szennyez! Mi mindannyian azért vagyunk, hogy egy környezettudatos, a társadalmi igazságosság, a korrupciómentesség előremutató esszenciáján dolgozzunk!
Szél Bernadett (társelnök): Ez nagyon szép volt, Máté, igazi profi vagy! De szeretném, ha tudnád: az esszencia szó használata még vita alatt áll a párt szakmai műhelyeiben, van egyfajta negatív, kirekesztő csengése. Mi nem vagyunk protekcionista párt, hogy ilyesmit használjunk!

Ron Werber a tenyerébe hajtotta fejét. Gyurcsányékkal annak idején könnyebben ment, sőt, még Medgyessy is piskóta volt ezekhez képest. Aztán ránézett Ungárra, maga elé képzelte saját bankszámla egyenlegét, és elmosolyodott. Végül is hivatásos volt.

Ron Werber (kampányguru): Én azért vagyok itt, hogy a Ti nagyszerű céljaitok és gondolataitok megvalósításában segítsek! Legyünk egy csapat! Egy győztes csapat! A csapatban azonban fegyelem kell! Egyfelé kell játszani! Én megmondom, mit kell csinálni! Tekintsetek edzőnek, aki értetek van! Bízzatok, és ne kérdezzetek!
Ungár Péter (elnökségi tag, aranyifjú): Ez a beszéd! Figyeljünk Ronra, gyerekek! Modern, előremutató, építkező kampányt fogunk csinálni!
Ron Werber (kampányguru): Köszönöm, Péterem! Javaslom, nézzünk néhány példát, hogy miképpen kell dolgoznunk. Ákos eddig is nagyon ügyesen támadta a kormány korrupció-gyanús ügyeit! Mostantól azonban nincs olyan, hogy gyanú!
Jancsó Andrea Katalin (elnökségi tag): De így nem vádaskodunk felelőtlenül? Hiszen pont ezt utáltuk a szocikban meg a fideszesekben?!
Ron Werber (kampányguru): Nincs alaptalan vád, csak vád van! Te például tegnap az Andrássy úton, amikor előztél a kerékpároddal, leszorítottál egy kedves, szőke, négyéves kisfiút.
Jancsó Andrea Katalin (elnökségi tag): De én nem csináltam ilyet!
Ron Werber (kampányguru): Biztos vagy benne? Bicikliztél az Andrássyn? Bicikliztél. Láttál kedves, szőke, négyéves kisfiút? Nem? Azaz neked a gyerekek semmit sem jelentenek? Eltipornád őket? Észre sem veszed őket? Talán mert közben korrupciós ügyeidet szövögeted?

Jancsó Andrea Katalin LMP elnökségi tag erre elsírta magát. De a többiek érteni vélték a kampányguru logikáját. Először a szóvivő akart pontosítani, mégis ő áll a frontvonalban.

Kanász-Nagy Máté (szóvivő): Akkor most a kisgyerekekre építjük fel a kampányt? Az ő védelmükre?
Ron Werber (kampányguru): Nem érted! A kisgyerek jó, ha Orbánék tesznek ellene. De nincs több édibédiség! Hadházy nagyszerűen csinálta, ]]>amikor kiskutyához és tejeszacskóhoz hasonlította a koraszülötteket.]]> Ha a Fideszhez van közük, még akkor is, ha egy koraszülötteket segítő alapítványról van szó, amiben Lázár János felesége is benne van, nincs pardon! Elég a schifferi korrektségből! Nincsenek tények, csak vélemények vannak! Nincsen két gonosz, csak gonosz Orbán van!
Hadházy Ákos (társelnök): A kiskutya-dologtól ]]>elhatárolódtam!]]>
Ron Werber (kampányguru): Nagyon helyesen! A Ti stabil szavazótok jobban szereti a kiskutyát, mint a csecsemőt! A koraszülött meg egyébként is vesztesen indul! Mi meg győztesek akarunk lenni, nem?!
Ungár Péter (elnökségi tag, aranyifjú): Így van, Ron! Győztesek leszünk! Mondjátok utánunk: győztesek! Győztesek!
Ron Werber (kampányguru): Kiemelnék még egy jó példát! Bernadett beszállt a kárpátaljaiak ügyébe! Nagyon jó! Nyugodtan legyetek magyarok! Sőt, nagyon magyarok!
Ungár Péter (elnökségi tag, aranyifjú): Kérlek Ron, erről csinálj majd egy pontos útmutató, viselkedési kódexet! Tagságunk sokrétű, bizonyos dolgokat kellőképpen el kell magyarázni.

Hírdetés

Szél Bernadett társelnöknek valahogy nem tetszett ez az egész. Úgy általában neki nem tetszettek a dolgok, ez azóta volt így, amióta az oviban a remélt pöttyös labda helyett a sótartó jelet kapta. Werber észrevette a problémát.

Ron Werber (kampányguru): Bernadett, Te vagy a párt arca! Neked mosolyognod kell!
Szél Bernadett (társelnök): Nem!
Ron Werber (kampányguru): De!
Ungár Péter (elnökségi tag, aranyifjú) és Hadházy Ákos (társelnök) egyszerre: Muszáj lesz, Berni!
Szél Bernadett (társelnök): Nem!
Ron Werber (kampányguru): Te leszel a zászlónk, a demokratikus, zöld, női miniszterelnök-jelölt!
Szél Bernadett (társelnök): Nem…
Ron Werber (kampányguru): Szóval igen, nagyszerű! De nyugalom, nem kell azonnal mosolyogni, hosszú a kampány, szép folyamatosan építünk fel, addig gyakorolj a tükör előtt.

Az LMP vezetése elfogadta Ron Werber tervét. Zsigereikben érezték, hogy így sokkal zöldebb lesz a világ! Werber annak örült, hogy nem keverte össze a színeket, ezeknek kék, azoknak piros jövőt ígért már. Kevés volt az igazán értő kuncsaft, mint mondjuk Gyurcsány, vagy most ez az Ungár fiú. Hiába, lehet a dolgokat másképpen hívni…

De az üzlet az üzlet! Ezeknél is, azoknál is.

Fotó: waterfilm

Máté T. Gyula – ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »