Weber: Az EU határának védelme az elsődleges feladat

Minden tagállamnak hozzá kell valahogyan járulnia a menekültek jelentette teher kezeléséhez, de mindennek előfeltétele a külső határok védelme – mondta Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a Magyar Hírlapnak. A lap hétfői számában megjelent interjúban a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa szigorú fellépést sürget azokkal az illegális migránsokkal szemben, akik kihasználják a menekültellátási rendszert.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Manfred Weber kifejtette: az Európai Bizottság egy sor jogszabályi változást javasolt az európai uniós határőrizeti ügynökség, a Frontex végrehajtó hatáskörének megerősítésére, de ott van a tagállami szuverenitás, amiért Magyarország is harcol. Görögország nem engedi, hogy az unió megtegye a szükséges intézkedéseket a határán, emiatt korlátozottak a lehetőségek.

“A pártom európai szinten támogatja az európai hatáskör megerősítését ezen a téren. Ha Görögország nem képes megvédeni a külső határt, akkor a Frontexnek kell megtennie helyette” – mondta Manfred Weber a Magyar Hírlapnak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »