WC-ben készült a péksüti, lecsapott a Nébih

Az ember azt hinné, nem lehet überelni a múltkori egérürülékes cukrászüzemet, de ez most mégis sikerült egy pékségnek. A külföldi tulajdonú, budapesti üzletben a toalett mellett készültek az „élelmiszerek”, az ott lévő mocsok pedig egy teljesen új dimenziója a gusztustalanságnak. Látszatként azért volt egy szeméttároló is.

A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget ellenőrzött a hét elején. A koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott.

Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. Az előírt dokumentációkat egyáltalán nem vezették. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.

Az üzemben több mint 150 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. A termékeket a hatóság szakemberei a helyszínen lefoglalták és elrendelték megsemmisítésüket.

A vizsgálat során az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a NÉBIH ellenőrei. Az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható.

Legutóbb egy egérpiszkos cukrászüzemre csaptak le a szakemberek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »