Vonára paparazzók vadásztak, Matolcsy barátnője össztűz alatt

Vonára paparazzók vadásztak, Matolcsy barátnője össztűz alatt

Spéder Zoltán után Simicska Lajosra és Vona Gáborra vadásztak olasz lesifotósok magyar megbízásra. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági minisztert a BBC kérdezte arról, hogy miért állítja a kormány az október 2-i kvótanépszavazás előtt, hogy Londonban no-go zónák vannak. A Király utca és a Teréz körút sarkán, egy használaton kívüli üzlethelyiségnél robbant ismeretlen eredetű bomba szombaton késő este, az országos rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint rendőrök voltak a célpontok. Heti összefoglalónk.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a hét elején adott interjút a BBC-nek. A televízió riportere arra volt kíváncsi, hogy az október 2-i kvótanépszavazást megelőző kampányban a kormány miért állítja azt, hogy az angol fővárosban, Londonban „no-go” zónák vannak, olyan körzetei a városnak, ahol a hatóságok nem, vagy csak nehezen tudják fenntartani a rendet, mert a bevándorlók átvették az irányítást. Szijjártó Péter erre azt mondta, hogy a propagandaanyag nyilvános és hivatalos forrásokon alapul. London mellett egyébként Berlint és Párizst is feltüntetik a térképen. Az Egyesült Királyság budapesti nagykövete azt mondta, egyszerűen nem léteznek ilyen zónák. Ugyan akkor a szintén brit Roger Scruton szerint igen is léteznek ilyen helyek, a filozófus a Mandinernek adott egy interjút, ebben Bradford városát hozta fel példának. A britekhez hasonlóan a svédek, a németek és a franciák is kikérték maguknak a magyar kormány állítását.

Matolcsy György újdonsült barátnője szerint neki is volt szerepe abban, hogy Magyarország nem jutott az adósságban fuldokló Görögország sorsára. A 32 éves Vajda Zita – akivel kapcsolatban maga a jegybanki sajtóosztály utalt arra, hogy köze lehet az MNB-vezér válásához, a Figyelőnek adott interjújában arról is beszélt, hogy csak azért került a támadások kereszttüzébe, mert nő, pedig szakmai tudásának köszönhetően lett a jegybank egyik legjobban fizetett, havi nettó egymillió felett kereső alkalmazottja.

A Hír TV a letelepedési kötvényekről forgatott anyagot a hét folyamán, azon belül arról, hogy miként ellenőrzik azokat a személyeket, akik hozzájutnak ezekhez papírokhoz, jelentenek-e nemzetbiztonsági kockázatot. A Terrorelhárítási Központ igazgatója, Hajdú János kitért a válaszadás elől, amikor kolléganőnk utána ment, egy katona egyszerűen elrántotta. A honvédelmi miniszter elnézést kért stábunktól, Simicskó István azt mondta: a konkrét esetet csak felvételről látta, de akkor is helytelen volt, amit a katona tett.

Spéder Zoltán után Simicska Lajosra és Vona Gáborra vadásztak olasz lesifotósok magyar megbízásra. A paparazzokat a Jobbik elnökének kisfia szúrta ki. Vona Reggeli Járat című műsorunkban azt mondta: csakis a Fidesznek állhat érdekében a szervezett megfigyelés. Ismert, a hírhedt fotósok néhány órával később már Veszprémben bukkantak fel, a miniszterelnök egykori barátjának háza közelében.

Nem látogatja rendszeresen az egyik legolvasottabb internetes hírportált a Fidesz frakció-vezetője – derült ki a héten. Kósa Lajos azt állította, hogy nem olvasta a cikket az egyik képviselő-társánál folytatott házkutatásról. Az ügyészség továbbra sem kommentál, Simonka György pedig változatlanul tagad. A politikus választókörzetében ugyanaz a cég írt pályázatokat, amelyik a szintén fideszes Mengyi Roland korrupciós ügyében felbukkant. Az ellenzék Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését várja el a legfőbb ügyésztől.

A Király utca és a Teréz körút sarkán, egy használaton kívüli üzlethelyiségnél robbant ismeretlen eredetű bomba szombaton késő este, két rendőr is megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberölési kísérlet miatt indított eljárást. Az országos rendőrfőkapitány rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, a nyomozást ismeretlen tettes ellen, emberölés kísérlete miatt indította a rendőrség, a gyanú szerint egy 20-25 éves fiatalember az elkövető és egyértelműen a rendőrök voltak a célpontok. A Hír TV egész nap élőben tudósított a helyszínről!

Putyinék taroltak

Elsöprő fölénnyel győzött Vlagyimir Putyin pártja az oroszországi választáson. A kormányzó Egységes Oroszország párt a szavazatok 51 százalékát szerezte meg – a voksok egynegyedének összesítése alapján. A jobboldali populista Liberális Demokrata Párt kapta a második legtöbb szavazatot, a kommunisták 14,9 százalékkal a harmadik legnagyobb támogatást nyerték el.

Elkezdte előkészíteni a kerítés építését az osztrák hadsereg Hegyeshalomnál. A határállomás mentén cölöpöket vertek le, egyelőre 1 kilométer hosszan. Az osztrák oldalon lévő Miklóshalma polgármestere a Hír TV-nek azt mondta: a kerítést még nem húzzák fel.

Migrációs javaslatcsomagot terjesztett az ENSZ elé a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a szervezet New York-i székházában tartott csúcskonferencián azt mondta: be kell fejezni azoknak az országoknak a képmutató kritizálását, amelyek megvédik határaikat és így az állampolgáraik biztonságát is. A magyar kormány nevében egyebek közt a demokráciaexport felülvizsgálatát és a migráció kiváltó okainak helyben való kezelését javasolja.

Félmilliárd Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el 2014-ben, jelentette be az internetes óriáscég. A hekkereket egy kormány bízhatta meg, de nem derült ki, melyik országé. A Yahoo azt javasolja a felhasználóinak, hogy ha azóta nem cseréltek jelszót, most azonnal tegyék meg.

Nyilvánosságra hozták a rendőrségi videofelvételeket a keddi charlotte-i rendőri intézkedésről, amely során egy egyenruhás lelőtt egy afroamerikai férfit. Az eset után zavargások törtek ki a városban, az összecsapásokban egy ember meghalt, többen megsérültek. Charlotte-ban rendkívüli állapotot hirdettek, és továbbra is éjszakai kijárási tilalom van érvényben.

Gazdasági bevándorlók előtt nyitotta meg szép csendben a határt a kormány az elmúlt hónapokban. A Heti Válasz írta meg, hogy hazai cégek javaslatára ukrán vendégmunkások tízezreit csábítanák Magyarországra. A hiányszakmákban ugyanolyan feltételekkel dolgozhatnának, mint az uniós tagállamok polgárai. Az egyik nemzetközi tanácsadó cég szerint a terv beválhat.

Nagy-Britannia kiválása jobban fog fájni az Európai Uniónak, mint a szigetországnak. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte egy Budapesten rendezett brexit-konferencián. Mike Price brit kereskedelempolitikáért felelős államtitkár ugyan itt kijelentette: hazája nem hagyja el teljesen Európát.

A héten érkezett a hír: bruttó 6, illetve 13 forinttal emelkedhet október elsejével a benzin és a gázolaj ára. Az ok, hogy túl olcsó az olaj. Abban az esetben ugyanis, mikor a nyersolaj átlagára egy negyedévben nem éri el az 50 dollárt, a kormány belenyúl a jövedéki adóba. Az autósok nem örülnek, szakértők szerint viszont lehet, hogy a sofőrök meg sem érzik majd az adóemelést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »