Vona vitára hívja Orbánt

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésben hívja vitára Orbánt Viktor miniszterelnököt jövő nyáron Tusványoson.

„Tegnap az egyik fideszes portálon megjelent egy írás, amelynek címében öles betűkkel hirdetik a szörnyű értesülést: Szigetvári, Gyurcsány és Vona hidegrázást kap Erdélytől. Na, sok baromságot olvastam már, de hogy Erdély kapcsán összemosnak a baloldallal? Ez valóban unortodox.” – írja a Jobbik elnöke Facebook-oldalán.

„Mivel évente 2-3 alkalommal járok Erdélyben, mivel már a 2004-es állampolgársági kampányban is részt vettem, amikor Fidesz még gyáva módon kihátrált, mivel az EMI-táborban 2008 óta minden augusztusban – így idén is – előadást tartok, mivel többször jártam Székelyföldön az autonómiával kapcsolatos tüntetésen, ahol Semjén Zsoltot leszámítva soha nem találkoztam anyaországi pártelnökkel, így elég furcsának találtam ezt a hazugságot. Kíváncsi voltam, mivel indokolja a szerző a >hidegrázást<. A válasz még döbbenetesebb volt. Azért, mert nem jelentem meg Tusványoson, vagyis nem vállalom a vitát a kormánnyal. Jaj, Istenem!

A helyzet az, hogy nem kaptam meghívást a szervezőktől. Ha kaptam volna, ott lennék, de nem kaptam, mert a fideszes szervezők nem mernek meghívni. A helyzet az, hogy számtalanszor hívtam már ki a Fideszt és személyesen Orbán Viktort vitára. Nem én menekülök a vita elől, hanem ők.

A helyzet az, ha a szervezők jövőre lesznek elég bátrak ahhoz, hogy meghívjanak és szervezzenek egy vitát Orbán Viktorral, akkor természetesen én vállalom. És ott leszek. Sőt, ha már így alakult: ezúton vitára hívom a miniszterelnököt jövő nyáron Tusványoson! A baj csupán az, hogy egy ilyen vitától mind a Fidesz, mind Orbán Viktort hidegrázást kap” – áll Vona Gábor bejegyzésében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »