Vona rossz és jó híre Orbánnak

Vona Gábor a Parlamentben azonnali kérdéssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A Jobbik elnöke elmondta: a rossz híre az, hogy Orbán nem szereti, mikor ő kérdez tőle, ám van egy jó híre is, ezt már csak 2018 áprilisig kell kibírnia, mivel utána nem lesz kormányfő.

Vona azt kérdezte a miniszterelnöktől, sportszerűnek tartja-e, ahogy a Fidesz törvénytelen eszközökkel száll bele a Jobbikba. Vona kérte Orbánt: válaszában ne jöjjön Soros Györggyel és Simicska Lajossal, arra válaszoljon, képes-e még sportszerűen küzdeni, lesz-e még demokrata vagy kiégett despotaként távozik a hatalomból.

Orbán azt mondta, Vona és pártja reménytelen helyzetben van, mert eladták a pártot egy milliárdosnak. A sokakat felháborító plakátügyre és az ÁSZ-botrányra reagálva – a kormánypárt vélhetően mindkét esetben törvénytelen eszközökkel próbál keresztbe tenni a Jobbiknak – csak annyit mondott: a Jobbik politikusai bénák.

Vona viszontválaszában azt mondta, egy politikai vezető nem veszítheti el a méltóságát, Orbánnal azonban épp ez történt: már csak a stadionja és a kisvasútja érdekli.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »