Vona: Orbán mellébeszél, és nem foglalják alaptörvénybe a kvóta elutasítását

Keményen összecsapott ma a parlamentben Vona Gábor és Orbán Viktor. A miniszterelnök cuki zsúrpubiknak nevezte a jobbikosokat, Vona szerint világossá vált, hogy a Fidesz az ország problémáiról terelné el a figyelmet. Vona Gábor azonnali kérdésében emlékeztette a miniszterelnököt: 2015-ben még a Jobbik javasolta, hogy tartsanak népszavazást a kötelező kvótáról, akkor a kormány azonban pártpolitikai okokból elutasította azt

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Vona elmondta: azóta eltelt 8 hónap, az idő pedig sürget. A Jobbik úgy véli, már nincs idő népszavazás kiírására, ezért azt javasolják, hogy a kérdést, melyről a Fidesz népszavazást írna ki, a parlament döntésével egyszerűen foglalják alaptörvénybe. Vona felhívta a figyelmet: a kormány a boltzár kapcsán már megmutatta, hogy kell kezelni egy ilyen kérdést, hasonló hozzáállásra volna szükség most is.

A Jobbik elnöke szerint a Fidesznek ehhez le kell mondania arról a politikai kampányról, melyet a népszavazásra építettek volna fel, de felhívta a kormánypárti képviselők figyelmét: nem éri meg egy költséges politikai kampány miatt kockára tenni Magyarország jövőjét.

Orbán Viktor azt mondta, nehéz a Jobbik kedvében járni, hiszen korábban ők javasolták, hogy népszavazást tartsanak a kérdésről. Mint mondta, nem csodálkozik, hogy a Jobbik rendszeresen megváltoztatja a véleményét, hiszen most épp radikálisokból válnak cuki zsúrpubikká, amihez sok sikert kíván, de a Fidesz a Jobbik nélkül is ki fog állni Magyarország érdekei mellett.

Vona válaszában azt mondta, Orbánnak nem kell a szomszédba menni, ha változásokról van szó, ő az, aki a Liberális Internacionáléban tagja volt. A Jobbik politikusa Orbán szavaira reagálva elmondta: gyalázatos, hogy a Fidesz ostobának nézi az embereket, és azt hiszik, nem nyilvánvaló, hogy a népszavazással és a kampánnyal el akarják terelni a figyelmet az ország állapotáról, az egészségügyről, az oktatásról és az elképesztő korrupcióról, mely az egész országot maga alá gyűri.

“Habony Árpádok és Andy Vajnák rohangálnak mindenhol, Nagy Grófó, vagyis Mészáros Lőrinc mutat életpályamodellt, elszórják az MNB vagyonát, Polt Péter legfőbb ügyész pedig bénultan asszisztál a történtekhez”
– fogalmazott a politikus.

Vona szerint világossá vált: a Fidesz számára a kvóta nem egy olyan veszély, amit el akar hárítani, hanem olyan, amit fenn akar tartani, ennek ellenére kérte a kormánypártot, hogy támogassák a Jobbik javaslatát és foglalják alaptörvénybe az elutasítást.

Orbán viszontválaszában azt mondta, szerinte a Jobbik Junkckerrel árul egy gyékényen, aki azt nyilatkozta, hogy az európai országok vezetőinek nem kéne a választókra hallgatniuk, hanem főállású európaiakként kéne munkálkodniuk. “Hiába udvarol Brüsszelnek, nem fogják Önt megkedvelni” – mondta.

alfahír nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »