Vona: Magyarországnak fel kell készülnie a migrációs krízis elhúzódására

Vona Gábor a párt lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt: érezhetően növekszik a magyar emberek migráció és terrorizmus miatti félelme, de tartanak a kormány “hatalmi mámorától, tébolyától” is.
A Jobbik ezért támogat minden, a migráció és a terrorizmus elleni hathatós lépést, de abban nem segíti a kormányt, hogy az emberek félelmét kihasználva erősítse hatalmát, esetleg bevezesse a rendeleti kormányzást – hangsúlyozta az ellenzéki párt elnöke.
Vona Gábor úgy vélte, a közelmúltban “a Nemzeti Választási Iroda előtt történtek azt bizonyítják, ez a kormány nem érdemli meg azt a bizalmat, amely egyébként megillethetné”.
A pártelnök kifejtette, a Jobbik által Valódi nemzeti konzultáció néven szervezett fórumsorozaton, illetve a magyar háztartásoknak kiküldött kérdőíveken összegyűjtött vélemények irányadóak lesznek az országgyűlési választásokra való felkészülésben.
Az ellenzéki politikus szerint azonban addig is “rákényszeríthető” a kormányra a párt álláspontja. Vona Gábor példaként a migráció kérdését említve azt mondta, amit a kormány ezen a területen tett, az lényegében a Jobbik programjának megvalósítása, akár a párt által elsőként felvetett kerítésépítés, a honvédség határra vezénylése vagy a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos népszavazás.
Jó témafelvetéssel és annak hatékony képviseletével ez a kormány is meghátrálásra kényszeríthető – mondta a Jobbik elnöke.
(MTI)


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »