Vona lemond a frakcióvezetői posztról: a tisztséget Volner Jánosnak adja át

A változás szükségességéről beszélt Vona Gábor, a Jobbik újraválasztásra készülő elnöke a párt tisztújításán. Be is jelentette egy fontos strukturális változást: átadja a frakcióvezetői posztot Volner János alelnöknek, hogy ő a pártépítésre koncentrálhasson. Vona azt üzente, hogy a Jobbik célja nem változott az elmúlt években: kormányra kell kerülni, ehhez sok mindenen kell változtatni.

Lemond a parlamenti frakcióvezetői posztról, és a tisztséget átadja Volner János alelnöknek, jelentette be Vona Gábor pártelnök a Jobbik vasárnapi tisztújításán.

Vona alapvetően meg akarja változtatni a párt vezetési struktúráját. A pártelnök azt mondta, hogy "a Jobbik olykor egy teremtő káosz, ahol mindenki felel mindenért, de sokszor nem vállalja a felelősséget senki sem". Szerinte a választási győzelemre készülő párt elnökségnek sokkal gyorsabban és hatékonyabban kell működnie a jövőben. Ezért ő az elnöki feladataira kíván koncentrálni, a frakció vezetéséről emiatt mond le. Volner Jánosra esett a választása, aki a felmérések szerint a legnépszerűbb alelnöke a pártnak, nem kérdés, hogy vasárnap újra megválasztják erre a posztra.

Vona azt is mondta, hogy a szervezési feladatok jelentős részét pedig Szabó Gábor pártigazgatónak és a regionális vezetőknek adja át.

Vona szerint a munka eddig frakcióközpontú volt, de "most új pillérekre is szükség van". Az elnök szeretné megerősíteni és becsatornázni a pártba akár be sem lépő, de a tudását rendelkezésre bocsájtó szakembereket.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »