Vona: Hiába magyarázkodik Orbán, a bukásáról beszélnek

A vasárnapi kvótanépszavazás egyetlen tétje az érvényesség volt, ezért kell távoznia Orbán Viktor miniszterelnöknek a Jobbik pártelnöke szerint. Vona Gábor a Hír TV-ben azt mondta, hiába a miniszterelnök magyarázkodása, a nemzetközi sajtó a bukásáról beszél.

Azért kell lemondania a miniszterelnöknek, mert a népszavazás egyetlen tétje az érvényesség volt, kezdte a Hír TV-ben Vona Gábor. „Az eddig is tudtuk, hogy Magyarországon nagyon sokan elutasítják a kvótát,  ennek a népszavazásnak nem az volt a tétje, hogy megtudjuk, hogy mennyire sok, hiszen tudtuk, hogy nagyon sok.  Közvéleménykutatások, petíciók mutatták, hogy a magyar emberek 80, de inkább 90 százaléka elutasítja azt” – emlékeztetett a pártelnök.  Rámutatott: a kérdés vasárnap az volt, hogy jogilag meg tudjuk- e ezt az álláspontot erősíteni, vagy nem.

„Én óvtam a miniszterelnököt folyamatosan, többször mondtam neki: ne menjünk bele ebbe a kockázatba, inkább módosítsuk az Alaptörvényt – mert az ingyen van, és biztos megoldás”  – így Vona.

Emlékeztetett, most elköltött a kormány 15 milliárdot egy kövélemény-kutatásra, de ami ennél is rosszabb, „ a brüsszeli bürokraták kezébe adtunk egy aduászt”.

Őket nem fogja érdekelni Orbán Viktor kommunikációja, őket egy dolog fogja érdekelni, hogy érvényes volt a népszavazás, vagy nem. És hát nem volt érvényes (..) láthattuk a híradásokban is, a nemzetközi sajtószemle egyértelműen Orbán Viktor bukásáról beszél.

Utalva Orbán vasárnapi, az érvénytelen kvótareferendum után tett bejelentésére, miszerint a miniszterelnök javasolni fogja az Országgyűlésnek az Alaptörvény módosítását a Jobbik pártelnök felhívta rá a figyelmet: „ugye ezt javasoltam fél éve a miniszterelnöknek, azt kértem, hogy ne menjünk bele egy népszavazásba, módosítsuk közösen az Alaptörvényt. Amennyiben a szöveget megismerjük, hogy a miniszterelnök mire gondolt, akkor természetesen meg fogjuk határozni a magunk álláspontját, hogy támogatható-e az, vagy sem. Mi soha nem a kezdeményező személyét nézzük, hanem a kezdeményezés tartalmát, tehát ezzel nem lesz gond”.

A teljes beszélgetés a Jobbik pártelnökével:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »