Vona :ha nekem a kisujjam körme alatt is piszok van, arról a Washington Post is cikkezni fog

Vona Gábor szerint a Fidesz és az MSZP ellenzékben és kormányon is megvásárolható volt, a Jobbik azonban jelenlegi ellenzékként és 2018-ban kormányra készülő pártként sem korrupt. A Jobbik elnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon tartott csütörtöki lakossági fórumon azt mondta, ha egy helyi közösség jobbikos képviselőt tisztel meg bizalmával, az nem él vissza vele.

Magyar Menedék - Sitchin

Vona Gábor emlékeztetett, ha országosan nem is nyert még választást a Jobbik, sok olyan település van, ahol pártja adja a polgármestert. Az emberek megszerették a jobbikos polgármestereket, mert “hittel és alázattal dolgoznak”, és nem lehet őket megfélemlíteni – mondta.

A bizalmat jelzi, hogy a 2014-es önkormányzati választásokon egy kivételével az összes korábbi jobbikos polgármestert újraválasztották – tette hozzá az ellenzéki párt vezetője.

A vasárnapi időközi polgármester- és képviselő-választásra készülő község művelődési házában megjelent mintegy százötven helyi lakos előtt Vona Gábor arról beszélt, a Jobbik idén januárban hirdette meg nemzeti konzultációt az oktatás, az egészségügy és korrupció témáiban, mivel meglátásuk szerint ebben a három témában a legrosszabb a helyzet az országban. Ezekről a kérdésekről nincs érdemi vita az MSZP és a Fidesz között, mindegyik a másikra mutogat, de egyik sem arról beszél, mit kellene tenni a problémák megoldása érdekében – mondta.

A kormány elvette a kistelepülésektől az iskoláik feletti rendelkezés jogát, az egészségügyi alapellátásban országszerte háromszáz háziorvosi praxis betöltetlen, a korrupció, a “túlárazás” és a “visszaosztás” pedig helyi szinten is működik – sorolta az ellenzéki párt elnöke.

Utóbbiról szólva Vona Gábor kijelentette, ha a Jobbik egy településen vagy országosan megnyeri a választást, és semmi mást nem tesz, csak nem lopja el a pénzt, már többet tenne, mint az elmúlt huszonhat évben bárki más. Mint mondta, ebben a kérdésben a Jobbikot “nagyítóval figyelik”, majd hozzátette, “ha nekem a kisujjam körme alatt is piszok van, arról a Washington Post is cikkezni fog.”

Vona Gábor hangsúlyozta, a Jobbik összes országgyűlési képviselője és családtagjaik nyilvánosságra hozták vagyonnyilatkozataikat, emellett nyilatkoztak érintettségükről a bróker- és az offshore botrányokkal kapcsolatban is. A Jobbik példáját nem követte egyetlen más parlamenti párt vagy frakció tagja sem – jegyezte meg.

“Ezek a nyilatkozatok a mi politikai gyümölcseink, megmutattuk azt, hogy másképp állunk ehhez a kérdéshez” – fogalmazott Vona Gábor. A polgármesterek iránti bizalomra vonatkozóan azt mondta, agilis településvezetőkre van szükség, akik ki merik harcolni azt, ami jár a településüknek.

Az eseményen részt vett Apáti István, a Jobbik alelnöke, Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere és ifj. Földi István, a párt kocsordi polgármester-jelöltje.

Az időközi voksolást azért kell megtartani Kocsordon, mert a Barkaszi Sándor (Fidesz-KDNP) polgármester vezette képviselő-testület január 28-án feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért négyen, a képviselői helyekért huszonhatan indulnak.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »