Vona Gábor: Van jobb, mint Novák Előd

A Jobbik elnöke szerint olyan emberekre van szükség, akikkel meg tudják nyerni a 2018-as választást.

Noha Toroczkai László nemet mondott az alelnöki posztot felkínáló elnöknek, Vona Gábor nem mondott le Ásotthalom polgármesteréről. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este Toroczkai és a Hatvannégy Vármegye kapcsolatát firtató kérdésre azt válaszolta: nem a múlttal, hanem „a jelennel és a jövő tendenciáival kívánok foglalkozni”. „Ha Magyarországon a migráció kérdésével kapcsolatban van valakinek tapasztalata, az pontosan ő”, emiatt pedig a nemet „én úgy értelmeztem, hogy gondolkozik ezen a lehetőségen” – jelentette ki. Ezzel kapcsolatban hozzátette: pénteken közli azon polgármesterek nevét, akikkel együtt kíván dolgozni.

Arra a kérdésre, hogy mi a baj Novák Előddel, az elnök azt felelte: van jobb „a győzelemre való képesség és a kormányzati tapasztalat” szempontjából. „A döntő szempont az volt, hogy kik azok az emberek, akikkel le tudjuk váltani a kormányt, kik azok, akikkel választást tudunk nyerni” – indokolta.

Még több szavazó

Vona Gábor kétkedését fejezte ki amiatt, hogy ketté szakadhat-e a Jobbik. „Nem hiszem, ez a politikai közösség sok próbát kiállt már, szerintem ezt is ki fogja” – mondta.

Bizakodásának adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy egyetlen radikális szavazót sem fognak elveszíteni. „Az én szándékom az, hogy minden szavazót megőrizzünk”, és „még többet tudjunk szerezni” – mondta, majd hozzátette: olyan emberekre van szükség az elnökségi tagok között, akik azokat is meg tudják nyerni, akik nem feltétlenül tartoznak a szimpatizánsok táborába.

Azt, hogy koalícióra lépnének-e bármely párttal a kormányzásért, az elnök határozottan elutasította. „Ha a kormányzásunknak az az ára, hogy a programunkat odadobjuk a Fidesz kukájába, arra nem vagyunk hajlandók. Akkor majd nyilván lesz egy politikai helyzet vagy egy kisebbségi kormányzás valaki részéről, vagy megismételt választás, ez majd az adott helyzetben eldől, sem a Fidesszel, sem az MSZP-vel, sem más párttal nem készülünk koalícióra – nyomatékosította.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »