Vona Gábor: Ránk fordul a Fidesz

Vona Gábor: Ránk fordul a Fidesz

Felerősödhetnek a kormányzati támadások a Jobbik és annak elnöke ellen az egy héttel ezelőtti, Orbán Viktor és Vona Gábor között lezajlott parlamenti vita után – legalábbis erről szóló pletykákat hallani az ellenzéki párt vezetője szerint. Vona Gábor a Magyar Nemzetnek ezt azzal igyekezett alátámasztani, hogy „olyan ütést tudott mérni a miniszterelnökre, amely fideszes részről válaszlépéseket igényelhet”.

Ismert, Orbán Viktor az őszi parlamenti szezonnyitón napirend előtt beszélt a kvótanépszavazás fontosságáról, a Jobbik elnöke ugyanakkor azzal érvelt, ha érvénytelen lesz a referendum, Brüsszelnek papírja lesz róla, hogy Magyarország nem utasította el a kvótákat. Azt hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök hazárdjátékot játszik, és érvénytelen népszavazás esetén le kell mondania.

A Jobbik elnöke lapunknak leszögezte, fel vannak készülve a támadásokra, és nem félelmet váltanak ki belőlük, hanem azt az érzést, hogy a kormány kihívóként tekint a Jobbikra. Szerinte egyébként nincs a Fidesz kezében „atombomba” ellenük, azt ugyanis már „működésbe hozták volna”. Ehelyett viszont a kormányközeli média „kreált ügyekkel és mocskolódásokkal” próbálkozik.

Mint ismert, az elmúlt időszakban a Habony Árpádhoz köthető bulvárportálok oldalain jelentek meg hírek például Volner János frakcióvezető vagy Kulcsár Gergely képviselő magánéletéről; volt, amit már másnap helyreigazítottak. A kormánymédia egyébként nem csak jobbikosokat támadott: emlékezetes a barátból kegyvesztetté vált Spéder Zoltánról készült lejárató riport vagy az Együtt-alelnök Juhász Péter családi életével és kapcsolataival foglalkozó cikksorozat.

Vona Gábor lapunknak arról is beszélt, hogy hiába mondott le a frakcióvezetésről, az Országgyűlésben Orbán Viktorral ezentúl is ő fog vitázni.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »