Vona Gábor: a Fidesz a saját sírját ássa

Vona Gábor: a Fidesz a saját sírját ássa

Vona Gábor: a Fidesz a saját sírját ássa

A Jobbik elnöke szerint kijelenthető, hogy a mostani kormány az elmúlt huszonhat év legkorruptabb kormánya, amely intézményesítette a korrupciót.

„Reális a veszély, hogy összeomlik az egészségügy első szintje” (Fotó: Béli Balázs Alfahír)

Vona Gábor országjárásának tatabányai állomásán, kedden sajtótájékoztatón azt mondta: amit korrupciónak tart a közvélemény, az sok esetben a mai jogi környezetben akár törvényes is lehet. Az állami szintere emelt korrupció az országnak nagyon súlyos tehertétel, másrészről a Fidesz ezzel „saját sírját ássa”, a korrupció lesz az egyik olyan jelenleg, amelybe a Fidesz bele fog bukni 2018-ban – jelentette ki.

A Jobbik elnöke – a miniszterelnök kutyájára utalva – azt mondta: már az is kérdés, hogy „Nárcisz, a félszemű kuvasz kinek a kutyája és melyik birtokon lakik.” Ez „sokféle szempontot felvet a miniszterelnök környezetével kapcsolatban és magának a miniszterelnöknek a vagyoni helyzetével kapcsolatban – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a kormány a nemzeti konzultációt a társadalommal való párbeszéd helyett pártpolitikai célokra használja. A politikus a Jobbik országjárással egybekötött nemzeti konzultációját valódinak nevezte, amelynek témája a korrupció mellett az oktatás és az egészségügy.

A korrupcióról szólva Vona Gábor felhívta a figyelmet pártja javaslatára, mely szerint a parlamenti ciklus elején és végén is legyen kötelező vagyonnyilatkozatot tenni az országgyűlési képviselőknek és a kormány tagjainak. „Ez tisztítókúrája lenne a magyar közéletnek – forgalmazott.

A pártelnök szerint kritikus a szakképzés helyzete. Ha egy leendő kormány „akár 2018-ban egy Jobbik kormány” magyar tulajdonú ipart hozna létre, akkor a „külföldre menekült szakemberek problémája mellett szembe találná magát azzal, hogy a szakképzési rendszer olyan mélyre süllyedt, hogy nem lehet az utánpótlást biztosítani – jelentette ki.

A Jobbik elnöke azt mondta, hogy az egészségügyben kevés figyelmet kapott a háziorvosok hiánya, pedig „reális a veszély, hogy összeomlik az egészségügy első szintje, és ez a terület egészére súlyos következményekkel jár.”

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A járulékokat már adóként szedik be annak „köszönhetően”, hogy a Fidesz nem helyezte alkotmányos védelem alá a termőföld, a vízbázis és a nyugdíj mellett a társadalombiztosítást sem! Így aztán szabadon elkölthető pénzhez jut a kormány, juthat belőle stadionépítésre, vizes vébére, vagy olimpiai előkészületekre, és sok más, nem a társadalom egészét szolgáló dolgokra! Levédték az egykulcsos adót, amelynek köszönhetően a giga létszámú és jövedelmű hatalom és egyre népesebb holdudvara, valamint a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót! A kieső adóbevételt a jövedelemhez alig jutókkal pótoltatják ki a sok újfajta adóval és a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával. A kórházak helyzetét véglegesen nem akarja rendezni a kormány! Az adósságállomány rendszeresen újratermelődik, és egyelőre forog tovább az egészségügyben is a mókuskerék. A kórházban a betegek ellátása siralmas.” (Részlet a Mi lesz veled magyar egészségügy? című írásból)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »