Vona emberei újságírókat félemlítettek meg

Vona emberei újságírókat félemlítettek meg

Vona Gábor testőrét küldte a Ripost Média épületéhez, hogy megfélemlítse a pártelnököt bírálni merészelő cikk szerzőjét. A sajtószabadság legnagyobb dicsőségére számon akarták rajta kérni, mindazt, amit leírt.

Bűncselekményt elkövetve, a recepciósokat megtévesztve jutottak be a kiadó épületébe, csalással, hamis adatok közlésével illegálisan megszerezve egy belépőkártyát. Céljuk az volt, – akárcsak a Momentum politikusainak az Origó szerkesztőségében, – hogy egy kamera előtt félemlítsék meg a Ripost újságíróit.

A történet előzménye, hogy a Ripost több cikkben is szóvá tette, miszerint a Jobbikban a pártelnök utasítására levadásszák a pártelnököt bíráló nyugdíjasokat. Elsőként azt a székesfehérvári nyugdíjast, Pataki Istvánt alázták meg saját lakásán, aki egy helyi politikai gyűlésen Vonát szemtől-szembe keményen kritizálta. Vona Gábor emberei saját lakásán zaklatták és provokálták  a nyugdíjast és az sem zavarta őket, hogy az úr félmeztelenül szerepel a felvételen.

Többek között ennek a nyugdíjas bácsinak a szavai irritálták annyira a pártelnököt, hogy ”remegő kezű, fröcsögő nyugdíjasokról” kezdjen széles körben nyilvánosan értekezni.

Miután a Ripost több cikkben szóvá tette az esetet, ma délelőtt megérkeztek a szerkesztőségébe Vona megmondó emberei. Élén a pártelnök testőrével Szilvási Péterrel, akit a legagresszívebb riporterként tartanak számon a Jobbik háztáji tévéjében.

A testőr a pártelnök személyes utasítására került a stábba. Általában őt használják a „levadászós”, a riportalanyokat megalázó munkákra.

A Ripost szerkesztőségébe berontó Szilvási évek óta dolgozik Vona testőreként, olyan szoros kapcsolatban áll vele, hogy a pártelnök táskahordozójaként is emlegetik. A legbizalmasabb iratokat, küldeményeket is rábízza Vona, feleségével Krisztinával is belsőséges viszonyban áll a férfi.

Amint a biztonsági kamerák felvételeiről kiderült, a Jobbikos osztag már a behatolás előtt jó fél órával felderítette a terepet, nyilvánvalóan valamiféle előzetes behatolási tervet készítve. Aztán trükkösen kihasználták a jóindulatú portaszolgálatot, azt állítva, hogy megbeszélt időpontra jöttek egy Ripost-újságíróhoz. Ezzel a hazugsággal és csalással végül sikerült egy belépőkártyához is hozzájutniuk.

ripost.hu, hirado.hu

The post Vona emberei újságírókat félemlítettek meg appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »