Vona: egyértelmű, hogy ki akar botrányokat kelteni a Jobbik körül

Egyelőre nincs információ arról, hogy bármi eltűnt volna a Jobbik feltört irodáiból – mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A politikus kijelentette: mindig fel kell vetni, kinek az érdeke, hogy a Jobbik körül valamiféle zavart keltsen. Véleménye szerint az őszi időszak megmutatta, hogy Jobbik az a politikai erő, amelyiktől a Fidesz tart és amelynek a megerősödését akár nemtelen eszközökkel is megpróbálja megakadályozni.

„A Fidesz részéről van egy jól kitapintható érdek, hogy a Jobbik körül folyamatosan botrányokat próbáljon kreálni és bemutatni a saját médiáján keresztül, és elvenni a lehetőséget az ellenzéki párttól, hogy a saját szakpolitikai elképzeléseiről beszéljen”

– vélekedett Vona.

A pártelnök szerint ilyen volna az az európai bérunió is, amivel kapcsolatban a tegnapi nap folyamán épp külföldön tárgyalt.

A műsorban szóba került az ózdi lehallgatási botrány is, mellyel kapcsolatban Vona megjegyezte: ha három hónapnyi lehallgatás után annyit tudtak összeszedni Janiczak Dávidról, mint ami az Index tegnapi cikkében szerepelt, akkor büszkék lehetnek rá. A Jobbik keddi elnökségi ülésén Janiczak Dávid egyébként azt állította, hogy a vádakkal ellentétben ő nem hallgatott le senkit sem.

Hírdetés

A Jobbik hanukai üdvözletét követő műbotránnyal kapcsolatban Vona elmondta: nem ez volt az első gesztus a részéről, már 2015-ös kongresszusi beszédében is azzal állt elő, hogy a társadalomban meglévő lövészárkokból ki kell lépni. 

Arra a kérdésre, hogy fenntartja-e évekkel ezelőtti kijelentését, miszerint lemondana, ha kiderülne róla, hogy zsidó származású, igennel felelt.

„A Jobbik alapító nyilatkozata szerint egy konzervatív-keresztény párt, úgy gondolom, hogy a vezetője legyen valamilyen keresztény felekezetnek a tagja. A Mazsihisz vezetője sem keresztény, hanem zsidó, nem kell ebbe belemagyarázni olyat, ami nincs benne”

– mondta. Leszögezte azt is, a vallását senkinek sem szabad gyalázni.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:



Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »