Vona belengette a lemondását

Vona belengette a lemondását

Lecserélné alelnökeit Vona Gábor. A Jobbik elnöke bejelentette: a másfél hónap múlva esedékes tisztújításon Janiczak Dávidot, Fülöp Eriket és Toroczkai Lászlót javasolja e posztokra.

Kiemelte: Volner János, Z. Kárpát Dániel és Sneider Tamás jelenlegi alelnökök munkájára továbbra is számít az elnökségben. A tisztújítást bizalmi kérdésnek minősítette, és egyértelművé tette, hogy akkor marad elnök, ha a kongresszus megválasztja az általa megjelölt három alelnököt.

„Nem helyes az, hogy egy ilyen kritikus szituációban, egy ilyen nehéz ránk váró két évben ne egy irányba húzzon a csapat. Bízom a kongresszus bölcsességében. Ahogy mondtam, lehetnek más alelnökjelöltek is, ezt nyilvánvalóan akkor fogjuk megtudni, ha a kongresszust kiírják, és látjuk, hogy kik a hivatalos elnökjelöltek. Akárhogy is döntsön a kongresszus, el fogom fogadni, és a belőle fakadó konzekvenciákat le fogom vonni” – jelentette ki a pártelnök.

Toroczkai beadta a derekát

Kétszeri visszautasítás után Torockai László beadta a derekát, és jelölteti magát alelnöknek. Ásotthalom polgármestere korábban azzal indokolta döntését, hogy nem hagyhatja cserben választóit.

Apáti inkább kiszáll

Apáti István viszont kiszállt az alelnökjelölésből. A jobbikos politikus Facebook-oldalán jelentette be döntését, indoklása szerint jelölése jóvátehetetlen károkat okozna a pártnak. Bejegyzésében úgy fogalmaz, a mozgalom egységének a fenntartása fontosabb, mint a személyes ambíciói, és nem akar a Jobbik sírásója lenni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »