Vona: A Jobbik azért nem a Fidesz ilyen szempontból

A Jobbik elnöke nem tudott arról, hogy Toroczkai László milyen rendeletet készít elő Ásotthalmon – ezt maga Vona Gábor mondta a Hír Televízióban.

Az ellenzéki pártban nagy vihart kavart, hogy a Csongrád megyei település önkormányzata rendeletben tiltotta meg a mecsetépítést, a burka, a csador és a burkini viselését közterületen, és homoszexuális propagandát sem lehet folytatni. A határozattal Vona Gábor sem ért egyet, de tiszteletben tartja a döntést.

„Érveltünk egymással szemben, és mind a ketten tiszteletben tartva a másik álláspontját, egyikünk sem tudta meggyőzni a másikat az igazáról. De ez pontosan a néppártosodásnak a bizonyítéka szerintem és annak a bizonyítéka, hogyha valaki magabiztos az igazában, akkor nem kell feltétlenül arra törekednie, hogy mindenáron maga alá gyűrje a másikat. Tehát a Jobbik azért nem a Fidesz ilyen szempontból, hogy ott van egy központilag kitalált vélemény, s akkor mindenkinek innentől kezdve klónoznia kell az álláspontot. Hanem a Jobbikban van lehetőség arra, hogy valaki más álláspontot képviseljen, akár még egy ilyen kérdésben is” – emelte ki a pártelnök a Reggeli járat stúdiójában.

Tekintse meg a Vona Gáborral készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »