Volt már ennél nagyobb terrorhullám is

Volt már ennél nagyobb terrorhullám is

Volt már nagyobb terrorhullám Európában a mostaninál. Kapcsolatban állhatott a szaúdi kormány a 2001. szeptember 11-i terroristákkal. Egyre több erőszakos támadást követnek el Németországban szélsőbaloldali csoportok. Nemzetközi lapszemle.

A 2001. szeptember 11-i New York-i támadásokat elkövető terroristák közül néhányan kapcsolatban állhattak az akkori szaúdi kormánnyal. Ezt az Intercept nevű amerikai tényfeltáró oldal állítja arra a 28 oldalas szövegre hivatkozva, amely a terrortámadást vizsgáló bizottság jelentésében található. A 28 oldalas rész eddig titkosított volt, és csak a napokban hozta nyilvánosságra az amerikai kormányzat. A dokumentum úgy fogalmaz: a szeptember 11-i merénylők némelyike olyan személyekkel volt kapcsolatban, vagy olyan személyektől kaphatott segítséget, akik a szaúdi kormánnyal állhattak kapcsolatban. Ezen személyek közül legalább ketten szaúdi titkosszolgálati ügynökök voltak.

Egyre sokasodnak az Alternatíva Németországért nevű párt elleni támadások Németországban, írja a Junge Freiheit. A magát nemzeti konzervatívnak nevező újság szerint az erőszakos akciókat úgynevezett antifasiszta vagy szélsőbaloldali csoportok követik el. Legutóbb a párt egyik tartományi szóvivőjének házát dobálta meg kővel egy antifasiszta szervezet. Münchenben pedig a párt egyik képviselőjének autóját rongálták meg. A párt szerint számtalan hasonló támadás történt már képviselőik és családjaik ellen, ezért több vezetőjük állandó testőri védelem alatt áll. Szerintük a támadásokat végrehajtó, úgynevezett antifasiszta csoportok sokszor közpénzekből élnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »