Volner és barátnője a bozótosban: elutasították a feljelentést

 

Bűncselekmény hiányában elutasították Volner János feljelentését, amit amiatt tett, mert szerinte politikusi minőségében, titkosszolgálati eszközök alkalmazásával megfigyelték, amikor egy fiatal nővel a bokrok közé hajtott. A jobbikos képviselő az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz is fordult, hogy vizsgálja meg, nem szereltek-e fel nyomkövetőt az autójára. 

Egy hónapja jelent meg a Riposton néhány kép a Jobbik alelnökéről, akit félreérthető helyzetben fényképeztek le. A fotókon az látható, hogy Volner egy Pécel határában lévő bokros területre lehúzódott az autójával egy fiatal nő társaságában, aki nem a felesége.

A fotókat egy olvasó készítette, aki egy benzinkútról követte őket. A jobbikos politikus azzal magyarázta az esetet, hogyhölgyismerősének pisilnie kellett és egy szál cigarettát is elszívott. Arról viszont nem akart beszélni, milyen a viszonya a feleségével és azzal nővel, akivel titokban lefotózták. A Ripost szerint a nő, akivel Volner Jánost lefényképezték, a Jobbik-frakció jogásza. A párthoz közeliek pedig azt mondták, régóta tart köztük a viszony.

Az eset után Volner feljelentést tett, mert szerinte titkosszolgálati eszközök alkalmazásával figyelték meg politikusi minőségében.

A járási ügyészség viszont bűncselekmény hiányában elutasította a feljelentést – írta meg a Lokál Gyugyi Csillára, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjére hivatkozva. A Központi Nyomozó Főügyészség a döntést azzal indokolta, hogy az eset nem hozható összefüggésbe Volner „közjogi tisztségével”.

A Népszabadság arról írt, hogy Volner János egy kormánypárti sajtótermék újságírójától tudta meg, hogy a megfigyelési ügyében nem merült fel bűncselekmény gyanúja.

Én még semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptam senkitől – mondta a lapnak Volner János, aki ősztől a Jobbik frakcióvezetője lesz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »