Völner: a magyar hadtörténet egyik legnagyobb diadala a nándorfehérvári győzelem

Völner: a magyar hadtörténet egyik legnagyobb diadala a nándorfehérvári győzelem

A magyar hadtörténet egyik legnagyobb diadala volt a nándorfehérvári győzelem – hangsúlyozta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a nándorfehérvári diadal 560. évfordulóján Budapesten, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott megemlékezésen.

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Honvéd Nemzeti Díszegység tagjai történelmi zászlókkal vonulnak a Lánchídon, mögöttük a katonazenekar az 1456-os nándorfehérvári diadal emléknapján, 2016. július 22-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Völner Pál hozzátette: eltelt 560 év és Európa most ismét veszélyben van, ismét meg kell védenünk határainkat, kultúránkat. Most viszont egy más jellegű veszély, nem fegyveres seregek, hanem bevándorlók özöne fenyegeti Európát.

Az illegális bevándorlók évszázadokra változtatnák meg Európát – mondta az államtitkár, de ezzel együtt kiemelte: az európai kultúrát “nemcsak a lassú pusztulás fenyegeti”, hanem a terrorizmus is.

Völner Pál ugyanakkor közölte: a Hunyadiak kora bizonyítja, hogy a nemzet képes megvédeni önmagát, olyan eredményeket tud elérni, “amelyekre több száz évvel később is büszkék lesznek fiai”.

 

MTI

The post Völner: a magyar hadtörténet egyik legnagyobb diadala a nándorfehérvári győzelem appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »