Völner: a baloldal ellehetetlenítené a népszavazást

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a brüsszeli folyosókra hivatkozó hírek újabb jelei annak, hogy a baloldal megpróbálja ellehetetleníteni a magyar kormány által kezdeményezett népszavazást, és ehhez “teljesen megalapozatlan és hazug híreket is gerjeszt”.

Völner Pál arra reagált az MTI-nek, hogy pénteken a 444.hu hírportál egy forrására hivatkozva azt írta: az államtitkár “személyesen nyugtatta meg az Európai Bizottság egyik emberét”, hogy politikai túlzás és nem kell teljesen komolyan venni egy korábbi nyilatkozatát, amelyben egyebek mellett azt mondta, hogy ha az október 2-i referendum érvényes lesz és a nemek győznek, akkor csak akkor küldhetne ide migránsokat Brüsszel, ha ezt a magyar parlament is megszavazná.

A DK a sajtóinformációra hivatkozva azt írta: a Fidesz Brüsszelben elismerte, hogy álnépszavazást tart októberben, az MSZP pedig azt közölte: a Fidesz külföldön elismeri, hogy hazudik a kvótákról.

Az államtitkár szerint nem ez az első eset, hogy “alaptalan hírekkel próbálnak nyomást gyakorolni a magyar kormányra” és támadják a népszavazást, és ezen keresztül korlátozni akarják a nemzeti szuverenitást.

Hangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a népszavazás megtartása mellett, mert Magyarország jövője a tét, a brüsszeli döntések túl nagy kockázatot jelentenek az országnak, a családoknak, “ezt a kockázatot nem lehet, és nem is szabad felvállalnunk”.

“A népszavazás nagyon is valóságos, mert azzal az a célunk, hogy megváltoztassuk a brüsszeli bürokrácia döntéseit, és megakadályozzuk a kényszerbetelepítést. Ezért arra kérjük az embereket, hogy ne kockáztassanak, szavazzanak nemmel” – hangsúlyozta.

Völner Pál hozzátette: a Demokratikus Koalíciót és a többi ellenzéki pártot pedig arra kérik, hogy vállalják fel véleményüket, hogy igent vagy nemet mondanak a kényszerbetelepítésre, mert “a bojkottra való felhívás nem válasz”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »