Voldemortné is rendkívüli tehetség: két év alatt negyedmilliárdot hozott össze

Voldemortné is rendkívüli tehetség: két év alatt negyedmilliárdot hozott össze

Elképesz­tően sikeres cége van a Voldemort nagyúrként elhíresült fideszes képviselő, Mengyi Roland feleségének – derítette ki a Blikk.

Mengyi Ramóna 2014 nyarán alapította egyszemélyes kft.-jét, és azóta valósággal szárnyal a cég. Az Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft. már az alapítása évében 13 milliós nyereséget hozott, a következő évben pedig már megtizenháromszorozta a profitját: tavaly 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált az alkalmazottak nélkül működő tanácsadó cég. A cégbíróságra beadott taggyűlési jegyzőkönyvből nem derült ki, hogy Mengyi felesége hány milliós osztalékot vett ki a cégből, mert üresen hagyták az erről szóló a rubrikát.

Az viszont biztos a cégpapírok szerint, hogy a kft. annyi pénzzel rendelkezik, mint egy uniós pénzzel kitömött szociális szövetkezet: a bankszámláján több mint negyedmilliárd forint, egész pontosan 254 millió 366 ezer forint, a házi pénztárban pedig 2,5 millió forint pihent. Ennek ellenére a saját bevallása szerint ingatlanközvetítéssel, vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó cég nem tűnik aktívnak. A vállalkozás székhelyeként megadott zuglói családi házban például semmi sem jelzi azt, hogy itt található az Immosolutions Kft., noha a jogszabályok szerint fel kellene ezt tüntetni.

A szomszédok sem tudnak semmilyen cégről, Mengyi Ramónát pedig nagyon régen látták ott legutóbb, legalább egy évvel ezelőtt. Korábban, az előző házassága idején lakott ott ugyanis, azóta csak látogatóban fordul meg. A politikus felesége a budai vár közepén, a Dísz téren, egy klasszicista stílusú műemlékházban lakik jelenleg a cégpapírok szerint, alig ötven méterre a miniszterelnök reziden­ciájaként újjáépülő egykori karmelita kolostortól.

A 168 óra által nyilvánosságra hozott lehallgatási jegyzőkönyvek szerint a magát Voldemort nagyúrként nevező Mengyi 10 millió forint kenőpénzt, valamint az elnyert sok százmilliós pályázati pénzekből először 50, majd 90, később pedig már 95 százalékot (!) kért a segítségéért cserébe a pályázó szociális szövetkezetektől.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »