Voldemort-ügy: A szocialisták segítettek egy kicsit Poltnak

Voldemort-ügy: A szocialisták segítettek egy kicsit Poltnak

Kigyűjtötték a szocialisták a büntető törvénykönyvből Polt Péternek azokat a jogszabályokat, ami alapján vizsgálnia kellene a Mengyi Roland fideszes képviselőhöz köthető korrupciós ügyet.

Bárány Balázs szerint segíteni akarnak a legfőbb ügyésznek, mert azt feltételezik, elakadt a munkában, és csak ezért nem vizsgálódnak még. A 168 Óra című lap tárta fel rendőrségi dokumentumok alapján, hogy Mengyi Roland kenőpénz fejében segített volna hozzá helyi vállalkozókat több száz milliós uniós támogatáshoz. Az adóhatóság költségvetési csalás és vesztegetés gyanújával indított büntetőeljárást. A NAV azonban politikusok ellen nem járhat el, ezért a közelmúltban átadta a büntetőügyet a Központi Nyomozó Főügyészségnek.

„Mire vár Polt Péter? Mert ha pusztán arról van szó, hogy nem találják a megfelelő vonatkozó jogszabályokat, akkor mi segítünk neki, hoztam neki egy büntető törvénykönyvet, hogy nagyon ne kelljen keresgélnie se benne a vonatkozó részeket, ,ezeket előre ki is gyűjtöttük neki. Államtitoksértés, 265. paragrafus, hivatali vesztegetés elfogadása, 294. paragrafus és költségvetési csalás 396. paragrafus. szépen rózsaszínű szövegkiemelővel ki van neki emelve minden” – így Bárány Balázs elnökségi tag.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »