Vizsgálóbizottságot állítana fel a Jobbik

A Demokratikus Kolaíció (DK) közölte: ha Rogán nem tesz feljelentést Portik ellen, azt nyílt beismerésnek tekintik. A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, a Lehet Más a Politika (LMP) pedig úgy véli: az oligarchák beépültek a hatalomba és a politikába.

A Jobbik elküldte az összes parlamenti párt frakciójának a határozati javaslatát: kezdeményezik egy vizsgálóbizottság felállítását, mely kivizsgálná Rogán és a kormány kapcsolatát az alvilági körökkel – mondta sajtótájékoztatón Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője. Orbán Viktornak miniszterelnökként meg kéne szólalnia az ügyben és vizsgálatot kezdeményezni – írja honlapján a párt.

Eljárást vár a DK

Portik Tamás, a magyar alvilág egyik legismertebb, gyilkosságért elítélt bűnözője azt mondta tanúvallomásában, hogy tíz millió forintnyi eurót vitt Rogán Antalnak, mert „a Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi” – közölte az MTI szerint a DK, hozzátéve: az ügyben csak annyit tudunk, hogy a belvárosi önkormányzat valóban a piaci áron alul adott el egy Károly körúti ingatlant, amit aztán 52 millió forintos haszonnal adtak tovább, Portik szerint ezért tehát tíz millió forintot kellhetett fizetni Rogán Antalnak.

Hogy ez valóban így volt-e, azt természetesen a magyar igazságszolgáltatásnak kellene kiderítenie, a Polt Péter vezette fideszes ügyészség azonban nem fog magától eljárást indítani az ügyben, hiszen egy fideszes miniszterről derülhetne ki, hogy bűncselekményt követhetett el – vélekedtek. Ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, Rogán Antalnak kellene eljárást kezdeményeznie hamis tanúzás miatt. Ha ezt megteszi, akkor akár tisztázhatja is őt egy nyomozás, ha viszont nem teszi meg, azzal elismeri, hogy Portik Tamás igazat mondott – fűzte hozzá a DK.

A Demokratikus Koalíció azt várja Rogán Antaltól, hogy kezdeményezzen eljárást hamis tanúzás miatt, hogy végre nyomozás keretein belül derüljön ki az igazság. Ha Rogán Antal nem kezdeményez eljárást, azt a DK úgy tekinti, hogy elismeri a vádakat. A DK azt szeretné, hogy kiderüljön: valóban fizetett-e a magyar alvilág Rogán Antalnak önkormányzati ingatlanok áron aluli megszerzéséért – hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció.

A pénzcsapokat „el kell zárni”

A mai Magyarországon nyilvánvaló, hogy az oligarchák beépültek a hatalomba és a politikába – közölte az üggyel kapcsolatban megkeresésünkre az LMP. Hozzátették: a bukott politikai elit és az egyre gyarapodó gazdasági hátország között szoros összefonódások vannak. Úgy vélik, „ezeket az összefonódásokat fel kell tárni, hogy a magyar emberek szembesüljenek azzal, hogy mennyibe kerül az adófizetőknek ez a játszma, a pénzcsapokat pedig el kell zárni”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »