Vizsgálják, hogy valóban öngyilkos lett-e a szír bombagyáros

Nem igazolódtak be a szakember előrejelzései – közölte a szászországi igazságügyi miniszter, arra utalva, hogy pszichológus, akit Dzsaber al-Bakr-nak kirendeltek letartóztatása után, nem állapított meg a férfinál akut öngyilkossági hajlamot. Al-Bakr, akit robbantásos merénylet előkészítésével vádoltak a német hatóságok, lipcsei börtöncellájában szerdán öngyilkosságot követett el.

Magyar Menedék - Tepe

A pszichológus szakvéleményére hagyatkozva a lipcsei börtönben hagytak fel Dzsaber al-Bakr negyedóránkénti ellenőrzéséről, és csak félóránkét néztek rá különcellájában, ahová azért helyezték, mert úgy vélték, fennáll a veszélye annak, hogy másokban kárt tesz.

A férfi egy ideje már nem fogadott el enni- és innivalót, de kiegyensúlyozottnak tűnt – számolt be a börtön vezetése. Annak ellenére így gondolták, hogy összetörte a lámpát és a konnektort is megpróbálta szétszedni.

A felelős államügyészség szerint kivizsgálnak minden körülményt, ami esetleg idegenkezűségre utalhat. A német szövetségi belügyminiszter korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs helye a spekulációknak.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »