Vizsgálja a Klik, miért gyerekekkel takaríttatták az iskolai vécét

Vizsgálatot indít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ illetékes tankerülete a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában, mivel péntek délután szülők jelezték, hogy tanítók vécétakarítására köteleztek 3. évfolyamos tanulókat.

A Klik közleményében leszögezte, hogy minden az emberi méltósággal nem összeegyeztethető, a diákok jogait, személyiségfejlődését és érdekeit sértő megnyilvánulást, pedagógiai módszert elítél.

A Dunaújvárosi Tankerület soron kívül foglalkozik az üggyel, a vizsgálat lezárása után az állami intézményfenntartó megteszi a megfelelő jogi lépéseket, amennyiben ez szükséges – olvasható a közleményben.

Először egy dunaújvárosi portál, a castellum.do számolt be az esetről, miszerint csütörtökön a Petőfi Sándor Általános Iskola egyik osztályfőnöke több tanár és a takarítónő asszisztálásával harmadikos fiúkkal takaríttatta ki az összerondított mellékhelyiséget az első szünetben. Az eset szülői felháborodást váltott ki.

Rideg István, az intézmény igazgatója az iskola honlapján olvasható közleményben arról tájékoztatta a szülőket, hogy az "intézményben csütörtökön történt sajnálatos esemény kapcsán felmerült panaszukat" feltétlenül szeretnék kivizsgálni. Erről már egyeztettek a szülői szervezet egyik képviselőjével.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »