Vizsgálatot kér a minisztérium a lelõtt medvebocs ügyében

Vizsgálatot kér a környezetvédelmi minisztérium a Nagyszebenben lelőtt medvebocs ügyében. Erről átiratot küldenek a Szeben Megyei Rendőr-felügyelőségre, amelytől azt várják, hogy minél pontosabban tárja föl azokat a körülményeket, amelyek egy medvebocs megjelenéséhez vezettek a város központjában, valamint a helyi hatóságok ezt követő intézkedéseit is vizsgálja ki.

Nagyszeben környéke nem számít a barnamedve tipikus életterének, ezért a minisztérium közleménye szerint figyelembe kell venni azt a lehetőséget, hogy a bocs illegális tevékenység eredményeképpen került a városba: illegálisan fogságban tartották és elengedték, vagy elszökött, illegálisan szállították stb. A minisztérium vizsgálatot kért a megyei állategészségügyi hatóság szakértőitől is, állapítsák meg a medvebocs lelövése előtti egészségi állapotát, illetve azt, hogy korábban kapott-e altatókat, nyugtatókat.

A nagyszebeni incidens is azt bizonyítja, minél hamarabb létre kell hozni a Vadállatfelügyeleti Sürgősségi Szolgálatot – szögezi le a minisztérium. (totb.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »