Vizoviczki-ügy: Bús Balázst emlegették

Vizoviczki-ügy: Bús Balázst emlegették

Jó ismeretségben állhatott Bús Balázs polgármesterrel Vizoviczki László több tanú beszámolója szerint.

Bús Balázs lefizetéséről beszélt egy tanú Vizoviczki László perében – számolt be róla dokumentumokat is közzétéve a Jobbikhoz közeli N1TV. A csatorna szerint mégsem hallgatták ki a fideszes politikust.

Vipszoba és ingyen ital?

Az N1TV-nek a negyedrendű vádlott, az éjszakai élet egykori urának bizalmasa beszélt arról, hogy Bús Balázs fideszes óbudai polgármester vipvendégként mulathatott a Vizoviczki-birodalomban. A tévé szerint több, egymástól független tanú is azt ecsetelte a Központi Nyomozó Főügyészségen, hogy Bús kapcsolatban állt Vizoviczkivel. A 2013 júniusában tanúként kihallgatott Rács Balázs azt fejtegette, hogy a diszkókirály biztonsági főnöke, Davidovics Sándor közvetlen kapcsolatban volt Bússal, valamint az alpolgármesterrel. Egy másik tanú szerint Bús Balázs és Hende Csaba voltak a fővédnökei egy a Hajógyári-szigeten tartott rendezvénynek. A kezdetben gyanúsított, majd vádalku után koronatanú pedig egyenesen azt állította az N1TV szerint: Búsra és helyettesére vipszoba, ingyen ital és táncoslányok vártak a szórakozóhelyeken. A koronatanú is arról beszélt, hogy a kapcsolattartó Davidovics volt. Elmondta továbbá, hogy megkörnyékezték Tarlós István főpolgármestert is, de nem jártak sikerrel. A korábbi gyanúsított egyben azt is állította a jegyzőkönyv tanúsága szerint, hogy lefizették Bús Balázst.

Bús az említett időszakban polgármester és országgyűlési képviselő is volt, így mentelmi joggal rendelkezett.

„Tanítani való példája a bolsevik újságírásnak”

Az N1TV megkereste Bús Balázst. Szerinte az ügyészség is megkérdőjelezte az állítások igazságtartalmát és az egyik interjúalany szavahihetőségét. Közölte: „polgármesterként minden kerületi gazdasági társaság és vállalkozás előtt nyitva áll az ajtóm, amely törvényesen és a bíróság által el nem ítélt módon folytatja a tevékenységét, mely tevékenység bármilyen módon hatással van a kerületi lakosság életére, mindennapjaira.” Bús szerint ő lakossági zajpanaszok miatt egyeztetett Vizoviczkivel és Davidoviccsal is. A kerületvezető közölte, a hivatal több munkatársát is meghallgatták tanúként, és vád senkivel szemben nem merült fel. A polgármester egyben cáfolta, hogy szívességet fogadott volna el, elmondása szerint az önkormányzat gazdasági társaságai által üzemeltetett kávézókban is rendezni szokta a számláit. Polgármesterként egyébként sem volt hatásköre eljárni hatósági ellenőrzésekkel és különböző engedélyekkel kapcsolatban – írta. Az ellenkezőjét állítóval szemben kész megtenni a jogi lépéseket. Állította továbbá: aki ismeri, tudja, hogy szabadidejében sem a szigeti diszkókhoz hasonló szórakozóhelyekre jár, a zenei ízlése is merőben másnak mondható.

„Tanítani való példája a bolsevik újságírásnak” – szögezte le végül az N1TV kérdései kapcsán Bús Balázs.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »