Vizoviczki és a Fidelitas kapcsolatára kíváncsiak

Miután a Fidelitas jelentős kedvezményeket kaphatott Vizoviczkihez köthető klubokban, a Jobbik kíváncsi, milyen kapcsolatban állt az éjszakai élet urával az ifjúsági szervezet. A jelenleg házi őrizetben lévő férfi nehéz helyzetbe hozhatja a kormánypártokat.

Van-e köze a Vizoviczki-birodalomhoz a Fidelitasnak? – ezt a kérdést tette fel hétfői sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik képviselője. A politikus felvetette: Rogán a Fidelitas alelnöke volt, az ifjúsági szervezet pedig előszeretettel tartott rendezvényeket Vizoviczki érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken, így a Club Prestige-ben és a Moulin Rouge-ban is. Szilágyi szerint ezeken a helyeken azt is ki tudták többek közt harcolni, hogy 50-60 százalékos kedvezménnyel kapják az italokat. A jobbikos politikus úgy vélte: nehezen lehetett volna bármilyen kapcsolat nélkül elérni ilyesmit.

Szilágyi azt is várja, hogy Rogán kiálljon, és elszámoljon azzal, kapcsolatban állt-e Vizoviczkivel, illetve kapott-e Portik Tamástól tízmillió forintot. Utóbbi tanúvallomásban állította ezt, Rogán ugyanakkor nem jelent meg a szembesítésen.

Alkut ajánlott az éjszakai élet egykori ura

Vizoviczki nemrég kerülhetett házi őrizetbe, nem sokkal később pedig közleményben állította, hogy Rogán Antal nem ismerheti őt.

A 444  Vizoviczkiről szóló cikksorozata harmadik részében azt írta hétfőn: nehéz helyzetbe kerülhet a Fidesz amiatt, hogy az egykor az éjszakai életet uraló férfi túl sok információ birtokában van. A vállalkozó korábban már beismerő vallomást tett, egy hónapra tavaly is hazaengedték. Ezúttal 250 milliós óvadék letétele után mehetett házi őrizetbe. A lap szerint a férfi tudta, hogy irányítása nélkül szétesőben volt a birodalma, ezért legalább informálisan vissza kívánta venni cégei irányítását. Vizoviczki három évvel ezelőtt, szeptemberben alkut ajánlott, kijelentve, hogy segít leleplezni a Budapestet 2002 és 2010 között uraló baloldalt, illetve szerinte annak vezetőjét, aki elmondása szerint polgármester és országgyűlési képviselő is volt. Vizoviczki ugyanakkor egyértelművé tette azt is, hogy sokkal többet tud, és sok kapcsolata a fideszes vezetés idejéből származik. A jobboldalhoz köthető „információkról soha nem szeretnék beszélni politikai elkötelezettségem és az ország kormányzati stabilitásának megőrzése miatt. Ezen információim politikai súlya az őszödi beszédhez hasonlítható, míg büntetőjogi súlyuk ehhez képest csekély” – olvasható az alkuajánlatban. Ezt egyébként hivatalosan nem fogadták el. A múlt héten beszámoltunk arról is: a korrupciós vádak után tanúk állították, hogy prostituáltakkal videóztak le egy fideszest.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »