Vizoviczki ellenőre: „A Rogánhoz csak a Főnök járt”

Vizoviczki ellenőre: „A Rogánhoz csak a Főnök járt”

Portik Tamás után újabb, a fővárosi alvilághoz kötődő személy vádolta meg korrupcióval Rogán Antalt, Budapest belvárosának korábbi polgármesterét, aki ma már miniszter. A Vizoviczki-birodalom volt belső pénzügyi ellenőre azt állította egy interjúban, hogy a diszkópápa is adott át kenőpénzt a politikusnak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye hazugságnak minősíti az interjúban elhangzottakat. Rogán Antalék feljelentést tettek, és perrel fenyegetik a sajtónak azt a részét, amely beszámol az interjúról.

2014 novembere óta tart Vizoviczki László és 32 társának büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. A vád adócsalás. Az ügyészség szerint a diszkópápaként emlegetett vállalkozó szórakozóhelyei a valósnál jóval kevesebb bevételt vallottak be, amivel százmilliókkal károsították meg az államot.

A negyedrendű vádlott a birodalom egyik belső pénzügyi ellenőre volt. Ő ügyelt arra, hogy a diszkók, mulatók, bárok üzletvezetői ne lopják meg az általa csak Főnökként emlegetett Vizoviczkit. Saját bűnösségét tagadja az asszony, miközben mást bűncselekmény elkövetésével vádol. A Jobbikhoz közelálló Nemzeti 1 online televíziónak adott interjúban azt állította, hogy a diszkópápa bizalmasai bejáratosak voltak az önkormányzathoz Budapest belvárosában.

„Viszont a Rogánhoz csak a Főnök járt, tehát a Rogánt meg az előző polgármestert, ott tudom… az előzőnél csak hallottam róla, hogy csak a Főnök mehet be, a Rogánnál ott tudom, hogy csak a Főnök ment be, mert továbbítottam ilyen üzenetet a Főnöknek” – hangzik el az interjúban.

Vizoviczki László nem üres kézzel ment Rogán Antalhoz – állította a volt pénzügyi ellenőr, aki egy 2011-es esetet említett példaként. Abban az évben milliós ára volt annak, hogy az egyik vendéglátóhely kinyithasson az V. kerületben, a polgármester kizárólag Vizoviczkivel volt hajlandó tárgyalni, bizalmasát, Túrós Józsefet nem fogadta – mondta az interjúban a nő.

„Üzent tőlem a Főnöknek, hogy mondjam meg, hogy vinni kéne a Rogánnak négy millió forintot, ha nem, akkor nem lesz terasz. És ők ezt nem tudják elintézni. Én szóltam a Főnöknek, a Főnök nem ért rá bevinni. Na most, itt nem a pénz volt a lényeg, mert az bárki be tudta volna vinni, tehát ha a Túrós bemehetett volna a Rogánhoz, akkor bement volna, és elintézi, de nem tudta ezt elintézni. A Túróst természetesen meg az ügyvezetőket ez zavarta, hiszen jóval később nyitott a terasz abban az évben, május 1-je helyett júliusban nyitott a terasz, mert a Főnök nem ért rá, hogy bemenjen. Többször üzent a Túrós is, hogy át kéne vinni azt a pénzt Rogánnak, és aztán egyszer a Főnök ráért, és akkor bevitte ezt a pénzt Rogánnak” – fogalmazott.

Súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha Rogán Antal valóban alvilági figurákkal üzletelt, mert zsarolhatóvá vált – jelentette ki a jobbikos Szilágyi György.

„Korrupció, vesztegetés, hivatali visszaélés és még sorolhatnánk, hogy milyen bűncselekmények gyanújába keveredik a magyar kormány egyik minisztere. Kettő: a magyar kormány egyik minisztere, a Fidesz egyik vezető politikusa alvilági emberekkel üzletel és tart kapcsolatot, hiszen ez az állítás. Ez azt jelenti, hogy Magyarországnak jelen pillanatban egy maffiakormánya van. Egy olyan kormánya van, amelynek a prominensei az éjszakai élet prominenseivel közösen üzletelnek” – fejtette ki az országgyűlési képviselő.

A közelmúltban a ’90-es évek alvilági leszámolásaival vádolt Portik Tamás mondott hasonlókat Rogán Antalról, mint Vizoviczki belső ellenőre. Portik a bíróságon beszélt, ahol tanúként hallgatták ki igazmondási kötelezettség mellett. Az N1 TV-nek nyilatkozó nő viszont vádlott, akinek nem kell igazat mondania. Rogán Antal 2006-tól 2014-ig volt polgármester Budapest belvárosában. Előtte a szocialista politikus, Steiner Pál vezette az V. kerületet.

Steiner tagadta

Tagadta Steiner Pál, hogy az ő polgármestersége idején is gyakorlat lett volna kenőpénzt adni a belvárosi vendéglők teraszhelységeinek bérleti jogáért cserébe – Steiner szerint az ügyben nem is a polgármester hozott döntést, hanem az önkormányzat egyik bizottsága.

„Nem, ilyesmiről egyáltalán nem tudok egyrészt. Másrészt meg a közterület-használat akkor ugye bizottsági hatáskörben volt. A polgármesternek csak a határozatot kellett kiállítania. A tulajdonosi bizottság döntött a közterület-használatról” – fejtette ki. A szocialista politikus arról már nem akart beszélni, hogy Rogán Antal polgármestersége alatt mi lehetett a gyakorlat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »