Vízilabda – Európa-bajnok a magyar női pólóválogatott

Európa-bajnok lett a magyar női vízilabda-válogatott, mert koncentrált, nagyszerű teljesítményt nyújtva két góllal megverte a korábban esélyesebbnek tartott holland válogatottat. Az Európa-bajnoki cím mellé olimpiai kvóta is járt, tehát a lányok kint vannak Rióban!


MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 9–7 (3–3, 1–2, 3–2, 2–0)
Belgrád, 2000 néző. Vezette: Naumov (orosz), Putnikovics (szerb)

MAGYARORSZÁG: GANGL – Antal 1, Keszthelyi, Garda, BUJKA 2, KISTELEKI H. 2, Szücs G. Csere: Kasó (kapus), Takács O. 1, TÓTH I. 2, Czigány D., Illés A. 1, Csabai

HOLLANDIA: Aarts – Van der Sloot 1, Megens 1, Klaassen, Sevenich, SMIT 2, Stomhorst. Csere: A. Genee, Nijhuis, D. GENEE 3, Van der Molen, Van Toorn
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 11/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0

Kipontozódott: Klaassen (21. p.), Megens (26. p.), Antal (31. p.), Stomphorst (32. p.)

MESTERMÉRLEG

Bíró Attila: – A női vízilabda minden szépsége benne volt ebben a mérkőzésben. A lényeg, hogy megnyertük egy újabb fantasztikus védekezéssel. Először csak én és a közvetlen környezetem hittünk az olimpia kvótában, aztán szép lassan átragasztottam ezt a lányokra. A hit a győzelmekkel jön meg, ezáltal jutottunk el idáig és ezt a végén bebizonyítottuk. Tagadhatatlan, jól esett a fürdés.

Arno Havenga: – Iszonyatosan szomorú vagyok, nagyon rossz érzés, hogy elveszítettük a döntőt. A csoportmeccs után azt hittük, hogy a döntőben is nyerhetünk. A magyarok azonban ezúttal jobban játszottak, és megérdemelten szerezték meg az aranyérmet.

nemzetisport.ro


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »