Vizes vb 2017 – A szurkolók öt-hat aranyat várnak

Vizes vb 2017 – A szurkolók öt-hat aranyat várnak

BUDAPEST. A magyar közönség kifejezetten optimistán várja a pénteken kezdõdõ magyarországi vizes világbajnokságot, amelyen öt-hat aranyéremre számít – derült ki az NRC és a NetPanel kedden publikált reprezentatív felmérésébõl.

Az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. összefoglalója szerint június közepén, vagyis szûk egy hónappal az esemény kezdete elõtt a megkérdezettek háromnegyede tudott arról, hogy Magyarország rendezi a világbajnokságot. Budapesten pedig, ahol a versenyek többsége lesz, tízbõl kilencen voltak e téren tájékozottak.

A legnagyobb hazai online piackutatási panel, a NetPanel válaszadói közösség segítségével végzett felmérés alapján a megkérdezettek 57 százaléka nyilatkozott úgy, hogy érdekli a vizes vb, és 39 százalék tervezi, hogy aktívan követi majd az eseményeket. Igaz, a többség csak a magyar érdekeltségû versenyekre – azon belül is leginkább az úszásra és a vízilabdára – figyel majd oda, hét százaléknyian viszont igyekeznek minden eseményt figyelemmel kísérni.

Kurucz Imre, az NRC kutatási igazgatója kiemelte, a hazai közönség kifejezetten optimista, 93 százalékuk szerint a magyar sportolók eredményesen szerepelnek majd.

"A többség legalább öt-hat aranyéremre számít. A szurkolók reményei szerint az éremtáblázaton is elõkelõ helyen, a megkérdezettek közel fele szerint az elsõ három pozíció valamelyikén végzünk majd" – tette hozzá Kurucz.

Hosszú Katinkától várjuk a legtöbbet

A legtöbben Hosszú Katinkától várják az aranyat, több mint 90 százalék számít erre, de a szurkolók mintegy fele Cseh Lászlót és Gyurta Dánielt is a dobogó legmagasabb fokán szeretné látni. Az érmes helyezéseket illetõen még nagyobb a magabiztosság: Cseh és Gyurta esetében az emberek több mint háromnegyede, Kapás Boglárka esetében kétharmada, Jakabos Zsuzsanna kapcsán pedig csaknem fele számít érmes helyezésre.

A magyar vízilabdázókkal szemben is komolyak a várakozások: a férfiaktól minden harmadik, a nõktõl minden ötödik szurkoló aranyat vár, arra pedig szinte senki sem gondol, hogy a hazai közönség elõtt szereplõ csapatok lemaradnak a dobogóról. Szép számban vannak ellenben olyanok, akik szerint mindkét magyar együttes megnyeri a tornát.

Bár a megkérdezettek több mint egyharmada senkit nem tudott kedvenceként megnevezni a vb magyar résztvevõi közül, az esemény iránt érdeklõdõk és azt aktívan követni szándékozók körében csak 11 százaléknak nincs favoritja. Legtöbbjüknek Hosszú Katinka a kedvence, a háromszoros olimpiai bajnok úszót a szurkolók 29 százaléka tartja elsõszámú kedvencének, míg a második legkedveltebb úszót, Kapás Boglárkát 12 százalék.

A toplista második helyén a férfi vízilabda-válogatott áll 19 százalékkal. A kedvencek között ott van Cseh László és Gyurta Dániel is, egyaránt nyolc százalékkal, és Kenderesi Tamás (6 százalék) sem hiányzik a listáról. Utóbbi leginkább a fiatal hölgyek szívébe lopta be magát, míg Kapás Boglárka a férfiak körében örvend kimagasló népszerûségnek – áll a közleményben.

A kutatást az NRC ezerfõs mintán végezte, amely reprezentatív a 18-59 éves magyar lakosságra.
 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »