Vitatott büntetővel lépett előre a Steaua

Vitatott büntetővel lépett előre a Steaua

A házigazdák által vitatott büntetővel győzte le a Steaua 1-0-ra a több mint egy félidőn keresztül emberhátrányban focizó Târgu Jiu-i Panduriit az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának negyedik fordulójában. 

panste54_b(fotó: Gsp.ro)

A Drobeta Turnu-Severinben rendezett összecsapáson Ioan Hora kezezése váltotta ki a vitát, hogy aztán a 90. percben Nicușor Stanciu értékesítse az emiatt megítélt büntetőt.

Marius Avram bíráskodását Cristian Săpunaru már a pályán megkérdőjelezte – heves reklamálásért sárga lapot kapott és még eltiltásra is számíthat. A Gorj megyei klub irányítói viszont osztják a játékosuk véleményét, szerintük a sípmester döntéseivel következetesen megkárosítja őket a találkozóikon.

A Steaua ugyanakkor jogosnak ítélte ezt a tizenegyest, amelynek köszönhetően legalább a pénteki Dinamo–Giurgiui Astra meccsig (20.30) a felsőház összetettjének élére ugrottak. Rossz hír viszont a bukaresti címvédő számára, hogy a visszatérésben reménykedő Ciprian Marica ismét lesérült, és még nem tudni, hogy mikor lesz teljesen ép a futballozáshoz.

A negyedik forduló Marosvásárhelyi ASA–Viitorul összecsapását csütörtök este rendezik (20.30-tól), de az erdélyi klub már előtte nyilvánosságra hozta, hogy visszatért köreibe Daniel Stanciu. A menedzser egy hete mondott le a Temesvári Polinál, és most az ASA sportosztályának vezetőjeként folytatja pályafutását. Érdekesség, hogy a vásárhelyiek sportigazgatója jelenleg az a Cristi Bobar, aki legutóbb épp azután távozott a Dinamótól, hogy Stanciu bekerült a vezetőségbe.

A felsőház ötödik fordulója majd csak vasárnap, a Steaua–Marosvásárhelyi ASA mérkőzéssel (20.30) kezdődik, majd Viitorul–Dinamo (hétfő, 20.30) és Astra–Pandurii (kedd, 18.30) párosítás szerint lép pályára a mezőny.

Az alsóházban szerda este a Chiajnai Concordia 1-1-es döntetlent játszott a Iași együttesével, majd csütörtök délután a Craiova–Botoșani meccs 2-1-es eredménnyel ért véget. Az ötödik fordulóban szombaton Ploiești-i Petrolul–Voluntari (16.30) és Kolozsvári CFR–Chiajna (20.00) meccsek lesznek, vasárnap Iași–Craiova (19.00), hétfőn pedig Botoșani–Temesvári Poli (19.00) találkozót rendeznek.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »