Viszonylagos nyugalom van Milwaukee-ban – nem sűrűn fosztogatnak a négerek

Viszonylagos nyugalom van Milwaukee városában, ahol napok óta zavargások vannak, miután egy rendőr agyonlőtt egy felfegyverzett néger bűnözőt.Scott Walker, Wisconsin állam kormányzója kedden részben a demokraták elnökjelöltjét, Hillary Clintont okolta a Milwaukee-ban kitört zavargásokért.

A kormányzó szerint Clinton megnyilatkozása, miszerint a rendőrség elszakadt a helybéli lakosságtól és helyre kell állítania kapcsolatait az emberekkel, csak olajat öntött a tűzre, nem csillapította a lázongásokat.

“Szerintem az ilyen véleménynyilvánítások éppen hogy lángra lobbantják az indulatokat. Úgy gondolom, az emberek azt akarják, hogy a rendőrség és a seriff is kiálljon értük, és megvédje őket” – fogalmazott a kormányzó kedden a Fox televíziónak adott nyilatkozatában.

Hillary Clinton hétfőn egy kampányrendezvényen hozta szóba a Milwaukee-ban kitört zavargásokat, és így fogalmazott: “Nézzék csak meg, mi történik most Milwaukee-ban! Sürgős teendőnk, hogy újraépítsük a bizalmat a rendőrség és a közösségek között”. Hozzátette: mindenkinek tiszteletben kell tartania a törvényt, de a törvénynek is tiszteletben kell tartania mindenkit.

Szombaton Milwaukee egyik, főként feketék lakta negyedében egy rendőr agyonlőtt egy fegyveres férfit, aki az útellenőrzéskor menekülőre fogta. A rendőrre szerelt kamera felvételeiből kiderült, hogy a rendőr fegyverhasználata jogos volt: a férfinél ugyanis fegyver volt, és a lövés pillanatában éppen a rendőr felé fordította. A rendőr és az agyonlőtt 23 éves férfi is fekete volt.

Helyi idő szerint kedd este a Fox televízió a republikánus elnökjelölt, Donald Trump választási televíziós vitáját éppen Milwaukee-ban rendezi meg. Az előrejelzések szerint a program előtt Trump találkozik a helyi rendőri vezetőkkel.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »