Visszavonult az egyik legjobb magyar hokis

Visszavonult az egyik legjobb magyar hokis

A fáradhatatlan hátvéd, Tokaji Viktor 39 évesen hagyott fel a versenyszerű jégkorongozással.

Harminc éve kezdett hokizni Tokaji Viktor Dunaújvárosban, ahol karrierje első húsz évét töltötte. Ezt követően játszott Székesfehérváron – ahol kapitány is volt –, majd a MAC Budapestben hokizott utolsó évében. E csapat Facebook-oldalán megjelent interjúból derült ki, hogy nincs tovább: a MAC U16-os csapatának edzőjeként folytatja.

Indoklása szerint nem lesz már fiatalabb, a vállaival is „volt egy-két ijesztő történet a szezon során”, emellett ha még egy évet ráhúzott volna, azt az edzővé válástól vette volna el. „Ez teljesen más jellegű munka, teljes felelősséggel. Nemcsak néhány napról van szó, hanem egész szezonról, szezonokról. Következetesnek, kitartónak, jó értelemben véve szigorúnak kell lenni, nagyon fontos a türelem és a kölcsönös tisztelet, nemkülönben az alázat a sport és egymás felé is. De van még egy kulcsszó: a bizalom. Ez a legfontosabb” – mesélte a hátvéd.

Tokaji számára a 2016-os év a visszavonulásoké: januárban jelentette be, hogy nem lép többé pályára a válogatottban, amelyben 222 alkalommal 7 gólt szerzett, és részese volt a szapporói feljutásnak is. Az elmúlt két világbajnokságon egyébként már segédedzőként volt ott.

Nem ez az első nagy visszavonulás az A csoportos világbajnokság óta: Frank Banham is szögre akasztotta a korit, Vas Márton pedig a válogatottban nem szerepel többet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »