Visszavonul Button

Visszavonul Button

Visszavonul a Forma–1-től Jenson Button. A brit pilóta az idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon indul utoljára a száguldó cirkuszban. A 2000 óta versenyző Button 2006-ban a Magyar Nagydíjon szerezte első győzelmét, 2009-ben pedig világbajnok lett.

A brit Jenson Button tizenhat éve, 2000-ben kezdte Forma–1-es pályafutását a Williamsnél, a jelenlegi mezőnyben ő a legtapasztaltabb pilóta. Versenyzett a Benetton, a Renault, majd a BAR és a gyári Honda csapatánál, később az utóbbiból alakult Brawn-istállót erősítette, velük nyerte 2009-ben világbajnoki címét.

„Pillanatnyilag úgy érzem, hogy ez után a verseny után már nem akarok a Forma–1-ben versenyezni. Úgy gondolok erre, mint az utolsó versenyemre, és remélem, mindenki más is így gondolja. Nagyon hosszú út volt, amióta nyolcévesen elkezdtem a motorversenyzést, és mindent, ami a Forma–1 előtt volt, arra tettem fel, hogy a Forma–1-ben versenyezhessek. Nagyon sok álom és akarat viszi az embert ebbe a csoportba azzal a reménnyel, hogy sok élményt szerez, nekem ez mindenképpen megadatik: a tizenhét F–1-es év után rengeteg csodálatos emlékem van, jó is és rossz is. Az pedig, hogy van egy világbajnoki címem is, még különlegesebbé teszi az érzést” – nyilatkozta Button.

A 36 éves brit 2010 óta a McLaren–Mercedes versenyzője. A vasárnapi, idényzáró Abu-dzabi Nagydíjon 305. alkalommal indul a rajtrácsról, 50 dobogós helyéből 15-ször állt a legfelső fokon. Első futamgyőzelmét 2006-ban a Magyar Nagydíjon szerezte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »