Visszatérnek otthonaikba a Ramádiból menekült irakiak

MTI nyomán

Kezdenek visszatérni otthonaikba a Ramádiból elmenekült lakosok, miután a nyugat-iraki várost tavaly decemberben felszabadították az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet uralma alól a kormányerők – közölte vasárnap egy tartományi tisztségviselő.

Mintegy 3000 család tért vissza csak szombat óta a nyugat-iraki Anbár tartomány székhelyének akna és robbanószerektől mentesített kerületeibe – mondta Hamíd Dulajmi városi kormányzó.
    
A családok elektromos generátorokra vannak utalva, mivel Ramádi elektromos hálózatát még nem sikerült megjavítani, a vizet pedig a háztartásokba a közeli Eufráteszből szivattyúzzák – tette hozzá a kormányzó.
    
A fővárostól, Bagdadtól mintegy száz kilométerre található Ramádi visszafoglalása volt az iraki hadsereg első jelentősebb sikere, mióta két évvel ezelőtt összeomlott az IÁ villámcsapásszerű támadásával szemben. A dzsihadisták akkor jelentős területeket foglaltak el az ország északi és nyugati területén.
    
A város mintegy félmilliós lakosságának többsége elhagyta Ramádit még a harcok előtt és fővárostól, Bagdadtól nyugatra fekvő menekülttáborokban keresett menedéket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »