Visszatér a rock: lemezbemutatóra készül a Knock Out

Visszatér a rock: lemezbemutatóra készül a Knock Out

Két akusztikus album után ismét egy keményebb, rockosabb lemezzel jelentkezik a kolozsvári Knock Out (KO) zenekar. 

1723941_1511684632468744_8478039634266032965_n_bLénárd „Yogi” József, az együttes alapítója

Az élet egy ring című, hetedik lemezét szerdán mutatja be az erdélyi rockbanda a Shelter nevű, koncertekre szakosodott bárban. A koncertet nyereményjáték és a zenekar YouTube-csatornáján élőben közvetített próba előzi meg – jelentette be az együttes hétvégi sajtótájékoztatóján. „A Nail Record gondozásában megjelent Az élet egy ring a Knock Out eddigi legrockosabb lemeze” – jelentette be Lénárd „Yogi” József, a zenekar alapítója a Bulgakov irodalmi kávézóban megtartott sajtóeseményen. Mint részletezte, a felvételt a Sapienta EMTE Tordai úti stúdiótermében készítették.

A fekete színű lemezborítót Oláh József Botond tervezte, egy születést ábrázol: a síró baba ökölvívó-kesztyűvel jön a világra, a lemezen pedig az első dal előtt vajúdás hangjai hallhatók. „Az akusztikus albumokat tartjuk számon fehér lemezként, a mostani lett a zenekar fekete lemeze” – magyarázta Lénárd József. Hozzáfűzte, az Ez a dal nem rólad szól című számot néhai zenésztársa, Gondos János Győző emlékének dedikálja. A KO idei nagy dobása a Kolozsvári Magyar Napokon lesz, amikor a Főtéren augusztus 16-án bemutatják az új lemez dalait. Ezek egyébként nem teljesen ismeretlenek a nagyközönség számára, hiszen több dalt is halhattak már koncerten, továbbá a Kolozsvári Rádió és a Paprika Rádió is játszik néhány dalt az új lemezről. A zenekar alapítója elmondta, a Knock Out 23 éves története során mintegy húsz zenész fordult meg az együttesben.

A jelenlegi felállásban Gábora-Máté Éva (vokál, hegedű, gitár) kilenc éve csatlakozott a zenekarhoz, Turi Gábor három éve dobol az együttesben, míg Nagy László Levente (Miklós György kiválását követően) két éve vette át a basszusgitáros szerepét. Hozzáfűzte, amikor 1993-ban kiváltak a Compact zenekarból, és megalapították a Knock Outot, sokan hülyeségnek tartották, hogy magyarul énekel az együttes, ők azonban úgy döntöttek „magyarokhoz magyarul szólnak Erdélyben”. „Ez keskeny és göröngyös út, egyre kisebb a műfajt kedvelő közönség, de bízzunk benne, hogy visszatér a rock” – tekintett bizakodóan a jövőbe Lénárd József.

Kedvcsinálóként a zenekar hétfőn 19 órától kezdődő próbáját élőben közvetíti hivatalos YouTube-csatornáján, a műsor elérhetőségét közösségi oldalukon teszik közzé. A zenekar közösségi oldalán zajló nyereményjáték kedd délután zárul, lemezt, polót és belépőt nyerhetnek a szerencsések.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »