"Visszataszító, égbekiáltó ostobaság" – elhatárolódik Dániel Pétertől a zsidó származású zenész

"Visszataszító, égbekiáltó ostobaság" – elhatárolódik Dániel Pétertől a zsidó származású zenész

A nyolcvanas évek legendás alternatív bandája, a Neurotic, illetve a Hit Gyülekezetének rendezvényein fellépő Amen együttes frontember, Pajor Tamás, komolyan kiakadt Dániel Péter pár nappal ezelőtti acsargásán.

A szélsőséges, Izraelben élő jogász múlt szerdán egy Facebook-bejegyzésben ment neki az „Orbán elé térdelő” „szar magyar focit” ünneplő „szánalmas alattvalóknak”.

Pajor hétfőn este reagált a mocskolódásra a közösségi oldalon.

Kedves barátaim!

Szükségét érzem, hogy egy tegnap megjelent őrültségre reagáljak. A sajtóból értesültem Dániel Péternek, a közelmúltban Izraelbe emigrált ügyvédnek a magyar futballválogatottat és szurkolókat becsmérlő nyilatkozatáról. Én a magam részéről magyar-zsidóként, vagy ha tetszik zsidó-magyarként leghatározottabban elhatárolódom ettől a visszataszító hangvételű, rosszindulatú megnyilvánulástól. Végre történik ebben az országban valami olyan, aminek pártállástól, világnézettől, származástól és vallási hovatartozástól függetlenül mindenki tud örülni. Patologikus jelenségnek tartom, amikor valaki ilyen események kapcsán is gyűlölködni kezd. Azt hiszem, zsigerileg ismerem a zsidóság szenvedéstörténetét és az ebből fakadó félelmeket, lelki gyötrelmeket, de könyörgöm, hogyhogy valaki felnőtt ember létére nem tudja megkülönböztetni belső világát az objektív külső történésektől. Még inkább égbekiáltó ostobaság, ha valaki zsidó értelmiségi létére nem látja, hogy ezzel pont a zsidóság ügyének árt a legtöbbet. Én ezt a magam részéről kategorikusan elutasítom és továbbra is jó szívvel szurkolok a magyar válogatottnak. Továbbá kérem azokat a zsidó, vagy a zsidósággal barátságos embertársaimat, akik az előbb elmondottakkal egyetértenek, hogy egy-egy nagy lájkkal támogassák és széleskörben osszák meg ezen nyilatkozatomat.

Hajrá Magyarország!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »